Home Belgisch LITTLE MUSGRAVE Scorpio Sessions (22/03/2022)

LITTLE MUSGRAVE Scorpio Sessions (22/03/2022)

by Felix Sandon

Voortdurend proberen we mensen warm te maken om zelf muziekrecensent te worden (en het liefst van al voor ons magazine, natuurlijk). Je ontdekt wonderlijke muziek die je anders nooit had leren kennen, je mag gratis naar optredens, je kan op de koffie bij je helden. Een nadeel? Je hebt er wel geduld voor nodig. Geduld om bepaalde muzikale experimenten te beluisteren, zoals die van Little Musgrave, deze week te gast in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio.

Nee, je luidsprekers werken prima, het gesuis dat je hoort is de intro van Little Musgraves nummer Requiem Quotidian. Gewapend met banjo en synthesizer bestormt deze Britse Brusselaar je trommelvliezen. Ergens zit hier een razend spannend nummer verborgen, zeker wanneer hij overtuigend een dystopische vertelling inzet met de fascinerende regel “Whoever is pulling the strings must know that our spirits are not easy to crush.” Helaas moet je daar te hard naar zoeken tussen de ruis en de repetitieve synthdreunen.

Tweede inzending Stick By Stick begint gelukkig veelbelovender. Ook hier lijkt Little Musgrave een roman te pennen met de lengte van een lied. “Stolen firework from my childhood” is alvast een zin die de verbeelding prikkelt. De zanger zingt/parlandoot zijn tekst dan ook met een brandende overtuigingskracht, terwijl snaren en een strakke beat je op sleeptouw nemen. Maar is die zee van ruis en vervormde stemmen op het einde nu echt nodig? Geduld, dat is het dus, geduld.

INSTAGRAM / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More