Home Singles PHILEMON – Try A Little Harder

PHILEMON – Try A Little Harder

by Ann Cnockaert

Philemon,het geesteskind van Anton De Boes, staat voor de herontdekking van melodieuze kracht. In zijn lo-fi pop zinderen invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met zijn nieuwe single Try A Little Harder keert De Boes terug naar het leven als verlegen puber.

© Kaat Somers

Met een eigenzinnige song die doet denken aan Grandaddy en The Beatles vertelt Philemon het verhaal van een tiener die zijn ware liefde wil aanspreken, maar door een gebrek aan lef en een flinke dosis pech telkens van een kale reis terugkeert. Op zijn jongere zelf blikt hij terug met de profetische woorden “Why don’t you try a little harder”. Hoe achteraf alles toch altijd zo eenvoudig lijkt.

De Boes laat zich in de studio opnieuw vergezellen door producer Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove), Michiel Balcaen (Balthazar, Warhaus) op drums en Kim Van Elsen op gitaar.

De videoclip is van de hand van animator Florijn Vanduyse, waarin hij het verhaal toont van iemand die ervan droomt circusartiest te zijn, maar eigenlijk niets meer mag doen dan ticketjes knippen. Een knipoog naar De Boes’ eerste job bij een circus… en niet als artiest.

Try A Little Harder is een opzwepende, catchy song waarvan de melodie steevast in je hoofd blijft hangen. Een mooi voorsmaakje van de ep die er later dit jaar aankomt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More