Home Belgisch LIGHTSPEED Scorpio Sessions (27/07/2022)

LIGHTSPEED Scorpio Sessions (27/07/2022)

by Felix Sandon

Hun naam klinkt als een veel te aanstellerige metalband, maar Lightspeed serveert iets veel frissers en verrassenders, deze week in de studio van Radio Scorpio. Klaterende en tintelende gitaren, dat is wat we voorgeschoteld krijgen. De aandacht verslapt nooit dankzij het constante tempo dat de beide heren met hun snaren aanhouden. En dankzij de duistere tekst, die met regels als “As an addict to your flavours / A slave to your desires” het verhaal lijkt te schetsen van iemand die verstrikt raakt in een behoorlijk ongezonde relatie.

Iets zonniger gaat het eraan toe in If We Could Learn To Fly. Opnieuw krijg je geen kans om je te vervelen door het energieke tempo (nee, een woordspeling over de snelheid van het licht gaan we hier niet maken) en debiteert zanger Rik Bontinck lappen tekst in zijn beste Brits, alsof hij elke ochtend There She Goes van The La’s en Snap Out Of It van Arctic Monkeys van voor tot achter zingt alvorens aan zijn dag te beginnen.

Als digestief krijgen we nog het veel rustigere Bless The Empty Bottles. Geheel eigen aan het subgenre ‘lamento voor een stukgelopen relatie waarin nog zoveel liefde over was’ krijgen we regels als “Bless the empty bottles and the nights we sat smoking on your windowsill, talking for hours” in het prachtig in het oor liggende refrein. Wanneer de gitaren plots aanzwellen, verwacht je een overrompelende wending die uiteindelijk uitmondt in een intieme climax, maar dan laat Lightspeed ons wat op onze honger zitten. Terug naar de tekentafel dus, heren, want hierin zit een parel van een lied verborgen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More