Home Singles A SLICE OF LIFE – Seven Days

A SLICE OF LIFE – Seven Days

by Nel Mertens

Een donkere, maar catchy geluidscocktail met de mooiste geluidsherinneringen aan de jaren tachtig, levert A Slice Of Life aan. De zeskoppige postpunkband uit Antwerpen laat een eigen hedendaagse sound horen, in postpunk-, rock- en wavesfeer en kondigt met een nieuwe single aan dat er een album zit aan te komen.

Seven Days is de eerste track die we te horen krijgen uit het aankomende album van A Slice Of Life. Een erg persoonlijk en emotionele track voor frontman Dirk Vreys, die deze schreef na het verlies van zijn ouders, over de periode van wanhoop, rouw, eenzaamheid en radeloosheid die daar op volgde.

“Crying for my mother
Crying for my sons
Crying for my father
It feels I’m the only one

Seven days denying
Seven sights escape my mouth
Twenty hours of drowning
Seven weeks ignoring life”

In alle eenvoud start het nummer met getik op de drums en een eenvoudige aslijn, waarna het gevuld wordt met knap fragiele synthlijnen. Het nummer lijkt enkele fases van het rouwproces te laten horen, want wanneer de gitaren en drums losbarsten, voelen we ook de wanhoop en kwaadheid uitbreken.

Een catchy nummer waarin zoveel emotie treffend en oprecht verklankt wordt.

Seven Days is digitaal verschenen en zal je terugvinden op het tweede album van A Slice Of Life, dat dit najaar verschijnt.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More