Home Singles SUBZERO FUN – Never Down (Shore Diver Records)

SUBZERO FUN – Never Down (Shore Diver Records)

by Bart Verlent

Het Engelse Shore Diver Records heeft zich gespecialiseerd in het uitbrengen van onbekende shoegaze, dreampop postrock en postpunkpareltjes van over heel de wereld. Ze ontdekten de Parijse shoegaze band Subzero Fun in 2019 en brachten in de loop der jaren al vier ep’s uit. Die zijn in april samengebracht op de Ep Collection cd.

© Subzero Fun

Subzero Fun bestaat al sinds 2015 en brengt stevige 90’s shoegaze met een muur van fuzzy-gitaren en een flinke dosis reverb. Om hun compilatie album nog wat in de verf te zetten, brengt het label de single Never Down uit, die oorspronkelijk op de laatste ep ZU4 terug te vinden is.

Het nummer opent met gedreven drums en een indrukwekkende gitaarmuur vol overstuurde gitaren. Later valt de dromerige stem in en krijgen we typische shoegaze die in de lijn ligt van Ride, Swervedriver en Pale Saints. Deze track komt stevige binnen en imponeert op elk moment.

Spijtig wel dat Never Down niet echt uniek klinkt en bij sommigen over zal komen als de zoveelste shoegaze-kopie. Heel origineel klinkt het allemaal niet. Maar het is wel een song waar we zeker wild van zijn.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More