Home Live KING DUDE + DRAB MAJESTY Kortrijk, De Kreun (12/04/2017)

KING DUDE + DRAB MAJESTY Kortrijk, De Kreun (12/04/2017)

by Luminous Dash

Woensdagavond werd er een ufo gespot boven Kortrijk. Het bleek niemand minder dan Drab Majesty te zijn die van op de andere kant van de maan de Kreun kwamen verblijden met hun bezoek. Met een tussenstop in Seattle hadden ze hun luceferiaanse vriend en platenlabelcollega King Dude opgepikt om een Europese tour te maken. Hun missie is om hun spirituele visie te verspreiden en de mensheid troost te brengen. Via etherische onderdompelingen van ijzig klinkende keyboards en repeterende notenreeksen die gegenereerd worden door de geprogrammeerde noten volgens een ritmisch patroon. Of anders gezegd, Tragic Wave/ Mid Fi uit de hersenspinsels van Deb Demure. Misschien een beetje teveel van hetzelfde, maar toch interessant.

King Dude is een ander verhaal. Eerder vertoevend in de duistere krochten van de hel en bevriend met Lucifer, neemt hij het op voor de gevallenen der aarde. Geruggesteund door zijn andere beste vriend Jack Daniels, brengt hij weemoedige liederen met een mix van folk, americana en counrtyblues. Na zijn passage op Ieperfest had hij blijkbaar een nieuwe schare aan volgelingen weten te bekeren en dat was eraan te merken in de Kreun.

Verwonderd over de vriendelijke Belgische mentaliteit bleef hij maar spelen tot de fles uiteindelijk leeg was…

Een zeer geslaagde avond waarbij de merchandise van King Dude gretig over de toonbank vloog.

Stephan Vercaemer

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More