Home Live GLOWSUN Gent, Kinky Star (13/04/2017)

GLOWSUN Gent, Kinky Star (13/04/2017)

by Wouter De Sutter
© Wouter De Sutter

De festiviteiten voor de 20ste verjaardag van Muziekcentrum Kinky Star lijden bepaald niet onder een gebrek aan publieke belangstelling. Integendeel. De eerste avond bracht belachelijk veel volk op de been. Een bonte samenscholing van muziekliefhebbers die de capaciteit van Vlasmarkt nr. 9 ruim oversteeg.

Drie bands op de affiche die eerder al hun concertstrepen hadden verdiend op het podium van Kinky Star. Uw man liep noodgedwongen over de koppen om aan te sluiten voor de uitsmijter van het druk bijgewoonde desertrock programma: het Franse stonertrio Glowsun.

Glowsun, wee en drie jaar geleden ook al te gast op de Vlasmarkt, diende voor het concert een beroep te doen op een stand-in voor de bas. Vaste waarde Ronan Chiron is een tijdje onbeschikbaar en werd door Raphael Darras – imposante verschijning  – vervangen. De man kweet zich probleemloos van zijn interim-opdracht. Lang niet evident want de Noord-Franse band grossiert niet in eenvoudige 1-2-3 rocknummers.

© Wouter De Sutter

De band uit Lille opende rond half twaalf haar korte set met het vertrouwde Death’s Face van het in 2012 verschenen Eternal Season op Napalm Records. Een onderschatte plaat die een zware maar smakelijke cocktail biedt van old school stoner en metalriffs met flarden psychedelica er door heen geweven. Een bulldozer, zeer zeker, maar eentje met gevoel voor precisie en heel wat afwisseling.

De match met het Kinky Star-publiek dat donderdag niets minder dan saunatemperaturen doorstond om de zaak aan te zien, was er vrijwel meteen. De band ploegde oordeelkundig en foutloos drie kwartier door het eigen werk. Voor het hoogtepunt tekende Dragon Witch, ook al van Eternal Season, halfweg de set.

Anders dan verwacht geen bis na een uitgebreide round of applaus. Het late uur en het beperkte aantal nummers dat met de interim-bassist kon afgewerkt worden werden naar voor geschoven als verklaring. Geen ramp, de zuurstof was sowieso toch al op. Bijzonder degelijk concert van dito band.

Kinky Star

Glowsun Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More