Home Live BEAR’S DEN Gent, Vooruit (13/04/2017)

BEAR’S DEN Gent, Vooruit (13/04/2017)

by Liesbet Willems

Bear’s Den kwam donderdag 13/04 naar de concertzaal van de Vooruit. De Londense indiefolkband kwam er hun laatste optreden van hun tournee geven. Na het vertrek van Joey Haynes blijven  alleen Andrew Davie (gitaren, zang) en Kevin Jones (al de andere instrumenten, zang) over, maar buiten de studio treden ze met 4 extra muzikanten op.

Bear’s Den speelde een mengeling van songs uit de albums Islands en Red Earth And Pouring Rain. Ze brachten zelfs het nieuwe nummer Berlin dat wederom positief onthaald werd.

Starten deden ze met de nummers Red Earth And Pouring Rain en Emeralds, de openers van hun nieuwste plaat. De sfeer zat er direct in. De goede samenzang, het groeperen van de bandleden tijdens hun gitaarspel, de melodische en harmonische wendingen in de muziek… Het was bijna een perfecte show. Op het einde van Magdalena zong Andrew zelfs naast de micro. Daarmee toonde hij nog eens zijn krachtige stem waarop vooral het jonge publiek van begin tot einde enthousiast op mee deed.

De bisronde startten ze met Dew On The Vine. Het prachtige Bad Blood werd  gebracht in het midden van het publiek. Echt mooi om te horen en zien. Af