Home Belgisch FUEL BALANCE Scorpio Sessions (12/04/2022)

FUEL BALANCE Scorpio Sessions (12/04/2022)

by Felix Sandon

Wat heb je nodig om een rockgroep te vormen? Twee personen, een gitaar en een drumstel, meer niet. In navolging van The Black Keys en The White Stripes bestormt Fuel Balance immers met z’n tweeën het podium. Deze week hielden ze halt in de studio van de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. In hun eerste inzending, Bloodshot Boogie, tonen ze meteen dat ze weten hoe je een rocknummer in elkaar steekt, met scheurende riffs, zelfverzekerde snedige zang en slagwerk dat op de juiste momenten een explosie veroorzaakt.

“Geef ons een moshpit. Of twee. Want deze band moet het podium op”, schreef een van onze collega’s vorig jaar al over Fuel Balance. Ook met het opzwepende Foxy Boy bouwen de heren een sfeer die we graag zouden beleven met de geur van festivalweidegras op de achtergrond. En het geluid van een meebrullende menigte.

Als toemaatje krijgen we nog Songbird geserveerd. Helaas het minst memorabele nummer van de avond. Het geheime ingrediënt van een rocknummer is immers dosering, en die is hier zoek: het gitaar- en drumgeweld waaiert te veel uit, waardoor sommige passages eerder vervelend dan wervelend overkomen. Bovendien werkt het intermezzo halverwege ongetwijfeld perfect bij een optreden met een publiek dat op de maat in de handen klapt, maar niet in een radiostudio met een publiek dat thuis in de woonkamer zit. Misschien oordelen we echter anders wanneer we dit duo eens live aan het werk zien. Met of zonder moshpit.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More