Home Singles ENO – Kim

ENO – Kim

by Bart Verlent

De Gentse band Eno klinkt als een combinatie van zonnestralen, rumcocktails en de onvermijdelijk kater nadien. Het vijftal is beïnvloed door Beck, Dinosaur Jr. en The Strokes. De band rond singer-songwriter Eno Meulenbergs schopte het tot de finale van De Nieuwe Lichting en nu zitten ze ook nog in de finale van Humo’s Rock Rally.

© Eno

Voor hun nieuwe single Kim trokken ze de studio in met Reinhard Vanbergen die instond voor de productie. Mathias Stal nam de mix voor zijn rekening. Inspiratie voor het nummer haalde de band bij een telefoontje naar een callcenter, dat maar niet aan de lijn wilde komen. De tweestrijd van het ondraaglijke wachten en het “wat als” dat in je opkomt als je toch overweegt om in te haken.

Kim is de derde single uit de debuutep van Eno die in het najaar zal verschijnen. Het is een catchy lo-fi popsong met slacker invloeden die wat ruiken naar Dinosaur Jr. In het refrein klinkt de band zo aanstekelijk dat we moeten denken aan de eerste platen van The Pixies. Is de titel een verwijzing naar Kim Deal?

Kim is een topnummer dat heel verslavend werkt. Met het refrein brullen we lekker mee.

Je kan Eno live aan het werk zien op

14/04 – Charlatan, Gent
23/04 – Barfeesten, Eeklo
24/04 – Finale Humo’s Rock Rally, A.B., Brussel
06/05 – Harmonie, Oudenaarde (support van Absynthe Minded)
24/06 – Sunbeamfestival, Diksmuide
14/08 – Rijvers Festival, Lievegem
10/09 – Rock ’n Rex, Essen

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More