Home Singles FUEL BALANCE – Sludge Puppy

FUEL BALANCE – Sludge Puppy

by Nel Mertens

Ze brengen een debuutsingle met videoclip uit en laten meteen ook weten dat ze de voorbije maanden wel besteed hebben aan het opnemen van hun eerste ep, die er in de herfst aan komt. Hardwerkende jonge kerels dus. Maar we vermoeden bovenal een toprockduo, als we die eerste single horen. Doorslikken met iets stevigs, want Fuel Balance brengt je met deze meteen uit evenwicht.

Wat begon als een middelbare school bandje in Landen, vond in 2019 zijn vastere vorm met Felix Vloeberghs en Arno Salmon. Arno is een geschoolde multi-instrumentalist, Felix heeft zichzelf aan de hand van jamsessies met de band gitaar, drum en zang aangeleerd en kreeg daarbij misschien ook wat hulp en/of genetisch talent mee van zijn vader TB Frank (The Neon Judgement). Maar ze houden niet vast aan een eigen rol, maar wisselen, experimenteren, … beiden met zang en instrumenten, wat een eigenzinnige stijl oplevert, hoewel het slechts gaat over drum, gitaar en stemmen.

Hun eerste single Sludge Puppy brult over karma. Of op de foute plek op het foute moment zijn. Heel concreet over een dakloos meisje, dat vermoord wordt door iemand die haar onderdak aanbood.

Wrong place, wrong time? Not for the sound! Want die brandt en schuurt tegen onze ruggengraat. Verscheurende vocals en donker uitgesmeerd snaarwerk tekenen zich af tegen uptempo riffs, drums vol energie en voorzien van de nodige portie essentiële vuiligheid. Geef ons een moshpit. Of twee. Want deze band moet het podium op.

Facebook / Soundcloud / Instagram / Vi.Be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More