Home LiveFoto's WÅVERY Sint-Gillis-Waas, Atelier 1868 (16/03/2024)

WÅVERY Sint-Gillis-Waas, Atelier 1868 (16/03/2024)

by Bart Verlent

Foto’s: Cath Van Laere

Atelier 1868 is een gerenoveerde hoeve in het landelijke Sint-Gillis-Waas waar regelmatig intieme optredens plaatsvinden. Deze keer was wåvery er te gast. Dit project van Jessie Thijs staat voor minimalistische electropop die heel intiem en kwetsbaar kan zijn maar ook dansbaar. Jessie brengt haar composities tot leven met de ondersteuning van Kristie Diallegria op keyboards en backings en Bouke Cools op gitaar en bas. Beiden spelen ook in de band SONDER waarvoor Thijs de backings verzorgt.

wåvery releasete vorig jaar de debuutep Keep Me Safe en is al volop bezig aan een opvolger. In Atelier 1868 kregen we een mix van nummers uit die ep en ook een paar voorproefjes van de nieuwe liedjes. Het trio opende met het breekbare Safe (het openingsnummer op Keep Me Safe). Onmiddellijk viel op dat Jessie’s stem live even intens mooi klinkt als op de plaat en dat de stem van Diallegria er perfect mee matcht net zoals het subtiele gitaarwerk van Bouke.

De gevoelige nummers kwamen volledig tot hun recht op dit zittend concert. Het ideale moment om de nieuwe songs uit te proberen die binnenkort op de tweede ep verschijnen. Inspiratie voor de nieuwe tracks haalde Thijs uit een relatiebreuk die ze onlangs doormaakte. Je zou dan verwachten dat het allemaal zware en emotionele nummers zijn maar dat was niet het geval, er waren ook een paar luchtige opzwepende liedjes bij.

Omdat wåvery nog niet voldoende eigen nummers heeft voor een volledige set, speelden ze ook een paar covers van artiesten waar Jessie naar opkijkt. Die nummers brachten ze in een eigen jasje. Het kregen heel unieke versies van Plasic Plants van Mahalia, Running Up That Hill van Kate Bush, How Will I Know van Whitney Houston en de Crowded House klassieker Don’t Dream It’s Over. Dat laatste nummer gaf Thijs een r&b vibe met haar geweldige stem.

Op de setlist stond ook de nieuwe single Bittersweet die Jessie heeft opgenomen met Tom Verbeeck van Bosum en die komende week verschijnt. Helaas kon Tom dit prachtig ingetogen pareltje niet meezingen omdat hij momenteel op reis is. Door de invullingen van Bouke en Kristie kregen we er toch een mooi beeld van. Twisted is het eerste nummer dat Jessie schreef in 2020 voor wåvery en het was dan ook de perfecte afsluiter van de avond.

Het is duidelijk dat wåvery heel wat in haar mars heeft. Thijs voelt zich als een vis in het water op het podium en neemt het publiek volledig mee in haar wereld. Het was van de eerste tot de laatste minuut genieten van deze mooie set boordevol afwisseling.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More