Home LiveFoto's NITS Antwerpen, De Roma (15/03/2024)

NITS Antwerpen, De Roma (15/03/2024)

by Erik Janssens

Nits is 50 geworden, hip hip hoera!

De Nederlands band van zanger/gitarist Henk Hofstede, drummer Rob Kloet en toetsenist Robert Jan Stips (Gruppo Sportivo, Golden Earring) is bezig met een Europese tournee om dit te vieren en speelde op 15 maart 2024 in een uitverkochte De Roma te Antwerpen. 

Nits

Elke, iets oudere, muziekliefhebber herinnert zich hun hits als In the Dutch MountainsNescio en J.O.S. Days. Tijdens de laatste halve eeuw hebben ze niet stil gezeten en geregeld nieuwe albums uitgebracht. Hun optreden was dan ook een uitgebreide reis door hun volledige oeuvre met als rode draad hun laatste album Tree House Fire.

Nits – Henk Hofstede

Henk vertelde het verhaal van hun afgebrande studio waarbij al hun instrumenten en memorabilia in de vlammen opgingen. Dit drama, gesymboliseerd door het witte huisje met boom en vlam vooraan op het podium, inspireerde hen om een aantal nieuwe nummer te schrijven die tijdens set passeerden. De achtergrond van het podium werd gebruikt om teksten en foto’s te projecteren op uitgesneden silhouetten van een boom, huis en vlam.

Nits

De bomvolle zaal genoot duidelijk van het optreden en ging mee in de emotie van de songs. Op sommige momenten kon men de spreekwoordelijke naald horen vallen.

Nits

Het optreden werd afgesloten met een staande ovatie van het publiek.

Nits is, voor de fans die reeds een ticket hebben, opnieuw te bekijken op 20 april in een uitverkochte AB te Brussel. Daarnaast zijn ze nog gepland voor een aantal optredens te Frankrijk, Nederland en Zweden.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More