Home Belgisch VAAGUE Brussel, Volta (31/05/2024) 

VAAGUE Brussel, Volta (31/05/2024) 

by Tom Eyckmans

In een buurt die ooit betere tijden heeft gekend, vinden we een oud fabrieksterrein dat Berlijn uitademt. Sinds enige tijd heeft Volta het gezelschap gekregen van nieuwe buren Magasin 4, wat deze plek nog interessanter maakt. Antoine Pierre is resident artist, zoals dat mooi heet, in Club Volta, en dat voelde je ook eenmaal hij nerveus en in zijn sas het podium betrad. De comfy clothes lieten vermoeden dat er geen schoonouders in de zaal aanwezig waren. De ideale plek om zijn urban grooves op de mensheid los te laten!

© Tom Eyckmans

Een korte Intro en het drumstel werd op slag in brand gestoken met Leviathan, gevolgd door een goed duo knisperende tracks uit de komende plaat. De Brusselse Mowgli start, geruggensteund door duistere schizofrene toetsen, het met Dorian Dumont geschreven Reshaped… rumble in the jungle! 

(c) Tom Eyckmans

Vanaf dan loopt het niet helemaal vlekkeloos, al deert het niemand in het diverse, talrijk opgekomen publiek, hoofdjesschuddend als collectief gebrainwashte schapen, en als er enthousiast gemekker opstak, was het toen er occasioneel een stem sample opsteeg vanonder het drumstel.

We horen tussen de nieuwe nummers door nog Nuaage, Raakma en Grenaate onze oren binnenstormen. Afsluiten doet Vaague met een “you want drum-‘n-bass?!” en het succesvolle Ban Jhaard (toch als we de juiste letters hebben afgelezen van de setlist) dat voor de tweede keer in gang wordt geschoten. Het was een een bevalling zonder epidurale!

Moet het nog gezegd worden? Vaague is een live-beleving! Ga kijken en knuffel de man, figuurlijk. 

Facebook / Instagram / Website

(c) Tom Eyckmans
(c) Tom Eyckmans
(c) Tom Eyckmans

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More