Home Belgisch MARCHE FUNEBRE – In A Haze (Ardua Music)

MARCHE FUNEBRE – In A Haze (Ardua Music)

by Mark Van Mullem

Het wachten is bijna voorbij. Op 27 september 2024 komt dan eindelijk het vijfde album uit van het onvolprezen Mechelse Marche Funèbre die zich met recht en reden meesters in het doom- en deathmetalgenre mogen noemen. After The Storm zal verschijnen bij Ardua Music. Na Einderlicht, het lichtjes geniale vierde album dat het kwintet in 2020 uitbracht, zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen en wordt reikhalzend uitgekeken naar meer melancholische kwaliteitsdoom.

De laatste dag van mei bracht ons alvast een eerste meer dan geruststellend voorsmaakje. De nieuwe single In A Haze, lost moeiteloos alle hoge verwachtingen in en doet vermoeden dat After The Storm minstens even straf als Einderlicht wordt.

Vanuit het niets zwellen gitaren aan, het volume groeit. Een dreigende en catchy melodieuze riff, en is dat een orgeltje? Arne Vandenhoecks machtig stem valt in, tegelijk ook de drums en terwijl de vocalist net de openingszin “Caught by demons, destroying trust” uit zijn krachtige keel perst, is ook de full sound van Marche Funèbre in alle glorie aanwezig.

In A Haze sleept zich spokend verder, met veel krachtige grunts en groans en op het gepaste moment horen we ook die heldere vocals. De loepzuivere gitaarpartijen van Kurt Blomme en Peter Egberghs zijn weerom een echt feest, de ritmesectie – Dennis Lefebvre op drums en Boris Iolis op bas – klinkt geolieder dan ooit, en hoe geniaal is dat basloopje van Iolis naar het einde toe?

In A Haze verhaalt over de kracht van diepe emoties en dat hoor en voel je ook. Niet alleen de passie, kracht en het gevoel dat Vandenhoeck in zijn zanglijnen legt, maar de ook gehele sfeer van het instrumentarium ademen dat. Geweldige vibe ook.

Eigenlijk een break-up song, maar wat voor één! Het is simpelweg genieten van de gekende Marche Funèbre-elementen, gebald in een epic van zeven minuten.

Dennis Lefebvre, Kurt Blommen, Fré De Schepper, Arne Vandenhoeck en Boris Iolis

After The Storm kondigt zich In A Haze dus nu al aan als een absolute killer. Jammer genoeg ook het afscheid van gitarist Peter Egberghs die de band na 15 jaar verlaat. Maar Egberghs is nog in volle glorie te horen op het nieuwe album, een mooi afscheid dus! Martin Furia (Nervosa, Toxik, Sisters Of Suffocation) tekende voor de productie en mastering van de nieuwe plaat.

Ongetwijfeld wordt After The Storm, dan met gitarist Fré De Schepper (Carrion, Lemuria) in de gelederen, voorgesteld op Darken The Moon XVI, in de Minderbroederskerk in Mechelen, waar Marche Funèbre de affiche deelt met ondermeer het legendarische Tiamat, de plaat is dan één dag uit.

Aftellen naar september dus, maar geniet nu al van het formidabele In A Haze!

Bekijk zeker ook de knappe lyric video van Absynthe Moon Films, gemaakt door Razvan.

MARCHE FUNEBRE: facebookinstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More