Home Belgisch VAAGUE – Leviathan (Shapes No Frames) 

VAAGUE – Leviathan (Shapes No Frames) 

by Tom Eyckmans

Zijn sporen verdiende Antoinne Pierre eerder bij Next.Ape, Urbex en Taxiwars. De geschoolde jazz invloeden maken hier plaats voor elektronica bovenop knapperige drumbeats. Dat hij deels geïnspireerd is door Tom Yorke’s Tomorrow’s Modern Boxes zal hijzelf niet ontkennen. De drummer koppelt sensortechnologie aan zijn slagwerk, en een nieuw project is geboren. Er wordt resoluut gekozen voor de live beleving, waarin hij graag improvisatie ruimte inlast. Antoinne is creatief en schuwt het avontuur niet door geen gebruik te maken van vooraf opgenomen loops.

© Laura Matikainen

Een pulserende synthesizer en boetserende drumgroove begeleiden Leviathan via mondharp bestuurde snaredrum samples naar een picturaal oerwoud. Laura Matikainen werkte aan de hand van collages een kleurrijke wildernis uit in de mooie  bijhorende videoclip.

De Brusselse Mowgli injecteert halverwege nog jungle invloeden zodat de song een andere windrichting inslaat, wat de vaag(ue)heid wat doorbreekt. Het komt op plaat minder tot zijn recht dan live, en dat kan je meemaken tijdens de overgang van mei naar juni, op 31/05 speelt Vaague een exclusieve try-out in VOLTA (Brussel). Zeer de moeite! Het album Oktopus Mekaniks komt in oktober 2024 uit.

Andere mogelijkheden om hem live te kunnen bewonderen;

13/06 – MC Noh, Brussel
15/06 – La Fête dans le Guidon, Ovifat
14/09 – Park Festival, Arlon

facebookinstagramwebsite

(c) Laura Matikainen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More