Home Belgisch FAR&MORE Gent, Arbedpark (01/06/2024)

FAR&MORE Gent, Arbedpark (01/06/2024)

by Wouter De Sutter

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men buurtfeesten tegen. Zeker als de zomer, of wat daar voor moet doorgaan, heerst. De muzikale opvrolijking daarvan beperkt zich vaak tot exploten van twijfelachtige local heroes of van – godbetert – coverbands. Ambiance! Dat het ook anders kan werd zaterdag bewezen in het Gentse Arbedpark met Far&More op het podium.

© Wouter De Sutter

Far&More, het geesteskind van de Gentse singer-songwriter Wim Van Wambeke, brengt al enkele jaren klassieke poprock wars van overdreven moeilijkdoenerij. Zorgvuldig geconstrueerde liedjes met een begin, een midden en een einde. Met een boodschap bovendien. Nooit overrompelend, nooit vrijblijvend. Crowded House op zijn Vlaams zeg maar.

De weergoden waren het buurtfeest niet echt gunstig gezind maar dat stond een prima concert van het trio niet in de weg. Het donkergrijze wolkendek en de kille wind bedierven de pret niet en bleken een uitstekende inspiratiebron voor de bindtekst in aanloop naar Silver Linings. Knappe song die het beste van de set inluidde met Turnaround en Suffer (In Silence).

Twee toegiften zonder het podium te verlaten na het (zelf)relativerende It Is What It Is. Het is wat het is. In het geval van Far&More: aangename poprock zonder complexen. Ook te genieten via Spotify.

Far&More is: Wim Van Wambeke (gitaar/vocals), Tijl Van Wambeke (bas/backing vocals) en Pascal De Reu (drums)

FacebookVI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More