Home LiveFoto's RED ROCK RALLY 2023 Brugge (01/05/2023)

RED ROCK RALLY 2023 Brugge (01/05/2023)

by Johan Vanparys


Red Rock Rally is elk jaar één van de eerste openluchtfestivals in Brugge. Goed weer is dan ook van groot belang, en dat hadden we dit jaar: prachtig lenteweer.

Om 13u start de eerste groep van de Rally, niet ideaal maar toch een eer om uit een selectie van honderden inzendingen een podiumplaats te halen.

Liquid Silver is een band uit Brugge, die tijdens de pandemie hun droom heeft waargemaakt om eenvoudige en ongecompliceerde rock-‘n-rollmuziek te maken. In 2021 werd de eerste single The Catch opgevist door radiozender Willy, in het najaar van 2022 volgde hun debuutep.

BRUMES is een vijfkoppige band uit Brussel die een mix van Radiohead en Balthazar brengt. Hun nummers hebben de potentie om zich als oorwurmen de hele dag in je hoofd te nestelen. In 2022 brachten ze hun debuutep Empyran uit. Laat je meeslepen door de meeslepende grooves en krachtige ritmes van hun uitdagende nummers.

SPACEBABYMADCHA is een eigenzinnige artiest die een verrukkelijke mix van trap, ambient, alternatieve soul en elektronische hiphop maakt. Ze was finalist van de Nieuwe Lichting 2023 van Studio Brussel en staat nu klaar om het podium en het park van haar eigen stad te veroveren. SPACEBABYMADCHA heeft al veel succes geboekt op podia in Antwerpen, Brussel, Londen en Amsterdam, en is nu klaar voor Red Rock Rally.

KIDS OF THE ELEPHANT, ook wel bekend als KOTE, is een kwartet uit Elsene dat een dynamische mix van zwoele zomerse ritmes en funky gitaarriffs serveert. Hun muziek doet denken aan Earth, Wind & Fire, met enkele invloeden van Parcels of L’Impératrice.

Na een uurtje beraadslagen werden dan de prijzen van jury en publiek uitgereikt. De prijs van het publiek was voor LIQUID SILVER.

De jury gaf de cheque van 500EUR, een podiumkans bij Cactus Muziekcentrum, repetitietijd in The Jamm Rehearsal Studio’s, twee dagen opnametijd in ShellshockStudio en een fotoshoot bij Alex Vanhee aan BRUMES. Volgend jaar mogen ze dan als eerste band het hoofdprogramma openen.

NICK NOEL & THE RED ROSE ROGERS, een band bestaande uit zeven getalenteerde muzikanten uit Brugge en Gent, won vorig jaar alle prijzen op Red Rock Rally 2022. Dit jaar mogen ze het festival openen. Ze brengen traditionele americana-muziek en voegen daar een vleugje van de soundtrack van een westernfilm aan toe. Met hun prachtige muziek konden ze ook dit jaar zonder twijfel het publiek in het park bekoren.

Simon was in 2021 finalist van De Nieuwe Lichting. Hij voelde zich altijd al een buitenbeentje in de hiphopscene. Hoewel hij houdt van muziek en liedjes over liefde en verdriet, voelde hij toch dat zijn taal en stijl meer ritmisch waren. Zijn muziek is rustig, misschien wel iets te rustig voor een rockfestival, maar o zo mooi.

Het Antwerpse garagerockviertal MELTHEADS heeft met Naief al een Belpop-klassieker op zijn naam staan. Maar ze hebben nog veel meer in petto. Op Red Rock Rally brachten ze al het vuurwerk en energie van Antwerpen mee om het publiek omver te blazen. En dat deden ze met verve, het was ongelooflijk wat deze jongens op het podium brachten. Hun muziek is niet alleen geschikt voor krijsende meisjes, het hele park was het erover eens: dit is super, top. MELTHEADS brengt een nieuwe, frisse en hete wind over de festivals.

Flip Kowlier voorstellen in al lang niet meer nodig. Wie dacht dat hij het moeilijk zou hebben om de bezoekers mee te krijgen na het verrassend optreden van Meltheads had het redelijk mis. Met zijn vijf rasmuzikanten bracht hij het ganse park aan het zingen, hier was geen ondertiteling nodig om zijn teksten te verstaan. Min Moaten, op die tonen kan het toch niet stuk en wie nog twijfelt Mo Ba Nin en Een Welgemeende F*ck You  zegt het al.
Red Rock Rally 2023 was heerlijk, prachtig weer, heerlijke muziek en je moaten, meer moet dat toch niet zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More