Home Singles KING VIKTOR FEAT. THE HAUNTED YOUTH – Riptide (Mayway Records)

KING VIKTOR FEAT. THE HAUNTED YOUTH – Riptide (Mayway Records)

by Bart Verlent

King Viktor is het studioproject van The Haunted Youth gitarist Tom Stokx en zijn vriend Arno De Ros. Voor de debuutsingle Riptide kregen ze versterking van The Haunted Youth frontman Joachim Liebens die het nummer mocht inzingen. Je krijgt het nummer dan ook te horen tijdens de optredens van THY. Deze single is geen tussendoortje voor King Viktor maar wel een nieuw hoofdstuk van The Haunted Youth.

© King Viktor

Riptide gaar over de plotse dood van Tom Stokx’ vader en hoe hij daar als tiener mee om ging. Het nummer ligt volledig in de lijn van het werk van The Haunted Youth. Het is met andere woorden een zweverige dreampop track met shoegaze invloeden die je vanaf het begin bij het nekvel neemt en niet meer loslaat.

Riptide is weer een pareltje dat perfect in de setlist past van The Haunted Youth. Het wordt misschien wel een beetje verwarrend nu de single onder de naam King Viktor verschijnt, maar het is ook echt wel een persoonlijk nummer van Tom.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More