Home LiveFoto's LOKERSE FEESTEN (09/08/2022)

LOKERSE FEESTEN (09/08/2022)

by Hannelore Dieleman

Dag 5 van de Lokerse Feesten. Een avondvullend programma met op de mainstage niet minder dan Whispering Sons, The Vaccines en Kings of Leon. In de Club StuBru werden we getrakteerd op de Belgische bands Ila, Hairbaby en High Hi.

Een heuse festivalzomer voor Whispering Sons, met stops op o.a. TW Classic, Hear Hear en ja, ook de Lokerse Feesten. 2021 bracht hun tweede langspeelplaat Several Others, die ietwat in vertraging door de coronacrisis nu volle bak live aan het publiek wordt voorgesteld.

In de brandende zon betrad het vijftal het podium. Het publiek bleef tijdens de eerste helft van het optreden nogal lauw en passief. Aan de dynamiek van Fenne Kuppens zal het echter niet gelegen hebben. De single Tilt, die in maart uitkwam, passeerde bijna ongemerkt de revue, maar bij So Close kwam het publiek dan toch in beweging.

Ila, de groep rond singer-songwriter Ilayda Cicek met Cas Kinnaer (drum) en Sam Smeets (gitaar, bas), mochten de avond in de Club StuBru openen. Ila behoort tot de Nieuwe Lichting 2022 en spelen intense, eigenzinnige songs.

The Vaccines zijn een Britse Indierockband uit Londen. In 2011 kwam hun debuut What Did You Expect From The Vaccines? uit, toen het best verkochte debuutalbum in het Verenigd Koninkrijk. Hun vijfde en meest recente album, Back In Love City, dateert van 2021.

Het ondertussen goed volgelopen plein had er duidelijk zin in. Post Break-Up Sex, If You Wanna, Wetsuit, Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra), hits uit hun beginperiode, werden enthousiast ontvangen door het publiek. De charmes van zanger Justin Young lieten niemand onberoerd. De intredende duisternis droeg bij aan de sfeer. Het terrein liep steeds voller en de spanning voor het nakende concert van Kings of Leon werd stilaan voelbaar.

Maar eerst was er nog Hairbaby in de Club StuBru, het muzikale project van Otto-Jan Han, die al sedert zijn 15e hoopt door te breken met een band. En dit onder het goedkeurend oog van zijn vriend Stijn Van de Voorde, die hen met zichtbare trots aankondigde.

Ondertussen was het donker en het plein tsjokvol.

Kings of Leon vulden voor hun ‘When You See Yourself’ tour het podium zoals van een headliner mag verwacht worden met o.m. knappe videoschermen met animaties. De familie Followill werd nog versterkt met een extra gitarist-percussionist en een keyboard-speler.

De band speelde strak, met focus op de zang van frontman Caleb Followill en het gitaarspel van neef Matthew. Het publiek genoot van hits zoals Waste A Moment, Use Somebody en de verwachte afsluiter Sex On Fire, die de Kaai in vuur en vlam zette.

Na Kings of Leon zakte het volk massaal nog af naar de StuBru Club voor een klein dessert: High Hi, een Belgische alternatieve popband die in 2014 tot de Nieuwe Lichting behoorde en de finale haalde in Humo’s Rock Rally. Hun derde en nieuwste album Return To Dust kwam uit in april 2022.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More