Home LiveFoto's JAZZ IN’T PARK Gent (03/09/2021)

JAZZ IN’T PARK Gent (03/09/2021)

by Björn Comhaire

Voor de achtentwintigste keer vindt het Gentse, vierdaagse festival Jazz in’t Park plaats. Niet in het Zuidpark en ook niet in de tuin van Sint-Pietersabdij maar in het mooie Frans Tochpark in Gentbrugge. Vier dagen vol Belgische jazz met op dag twee Bangler Ching, Glass Museum en Echoes of Zoo.

Het Frans Tochpark in Gentbrugge © Björn Comhaire

Brussels opener Bandler Ching bestaat uit Ambroos De Schepper (sax), Alan Van Rompuy (toetsen), Federico Pecoraro op bas en Olivier Penu aan de drums. Ze brengen een boeiende mix van met hiphop en electro saus overgoten jazz en zijn niet bang van een streepje avontuur en occasioneel liederlijk vertier.

Bandler Ching © Björn Comhaire

De heren kwamen hun eerste ep Sub Surface (Sdban Records) voorstellen en hadden er duidelijk zin in. Ze slaagden er moeiteloos in om het uitverkochte park mee te nemen in hun verhaal. Een erg aangename eerste kennismaking met een band waar we nog van gaan horen.

© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

Tijd voor iets helemaal anders met Antoine Flipo en Martin Grégoire, samen Glass Museum. Elektronica en drum, meer is het niet en toch slagen ze erin om met die beperkte middelen een zaal vullend geluid te produceren.

Glass Museum © Björn Comhaire

Minder avontuurlijker dan Bandler Ching dat is zeker. Glass Museum moet het meer hebben van mooie, wat klassiekere melodieën en een wat gepolijster geluid. Met hun poppy sound tekenen ze muzikale landschappen die verre horizonten doen vermoeden. De meegekomen fanclub bracht een uitbundige sfeer en een handvol schuchtere danspasjes mee uit Brussel.

© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

Nog weer anders klinken de animale jazz klanken van Echoes of Zoo, de band rond saxofonist par excellence Nathan Daems. Samen met Lieven Van Pée, Bart Vervaeck en Falk Schrauwen brengt hij energieke, door Oosterse klanken geïnspireerde jazz.

Echoes of Zoo © Björn Comhaire

Toen de auto van één van de muzikanten het net buiten de stadsmuren van Gent begaf, leek het er even op dat het optreden in het water zou vallen. Gelukkig bestaat er zoiets als wegenhulp en zo kon Echoes of Zoo, iets later dan gepland, toch aan de set beginnen. Een uur lang speelde de band nummers uit hun recentste album Breakout en uit debuutplaat First Provocations.

We kregen zoals steeds een energieke en speelse set, al hadden wij het gevoel dat dit soort muziek beter tot zijn recht komt in een kleinere locatie. Niet dat het publiek daar een probleem mee had…

© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More