Home Singles MEERMENS – Newton

MEERMENS – Newton

by Nel Mertens

Kleinkunstenaar/ cabaretier Bram Verstappen gaat met zijn muzikale project Meermens op zoek naar wat ons meer mens maakt, vanuit de dingen des levens. En deze keer zijn dat de wetenschap en de liefde!

In 2019 lanceerde hij zijn debuutalbum Zever, Zalving en een Zeemanslied uit. Nu laat hij de eerste track uit zijn aankomende tweede album horen. Newton bezingt het verband tussen natuurkundige Isaac Newton, de liefde en de zwaartekracht. Fysica voor dromers of de wetenschap liefdevol benaderen? De zwaartekracht wordt door Meermens in elk geval de lucht in geblazen, want we krijgen een optimistisch, zomers liefdevol nummer te horen. Warme akoestische gitaar, wat strijkers en de heldere stem van Bram, die met pit doorheen het nummer flirt.

“Newton, ik snap niets van integralen, maar hou integraal van haar.”

Met een tekst vol humor en inhoud, doordat Verstappen in staat was de wetenschap om te buigen, naar de taal van de liefde. De fijne animatieclip zorgt ook voor beeld bij het verhaal dat hij met deze track brengt.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More