Home LiveFoto's JAN DUCHEYNE & NOODZAKELIJK KWAAD Oostende, Beau Site (04/08/2021)

JAN DUCHEYNE & NOODZAKELIJK KWAAD Oostende, Beau Site (04/08/2021)

by Kris Verdonck

Dichters dansen wel.

Dichters en romantiek. Een onsterfelijke combinatie. Terwijl het terras van galerie Beau Site volstroomde met fans en nieuwsgierigen, wachtte de groep tot de avondzon vanachter de wolken vandaan kwam en het strand van Oostende in een oranje gloed onderdompelde. Dichters dansen wel, bewezen Jan Ducheyne en co. Tientallen voorbijgangers op de dijk achter hen stopten, luisterden en dansten.

De Brusselse Oostendenaar Jan Ducheyne is al meer dan twintig jaar een bekende figuur op boven- en ondergrondse poëziepodia. Hij is ook de man die als dj tijdens TAZ geregeld fijne plaatjes draait, onder meer in de grote galerij op de dijk. Hij weet dus hoe hij de mensen in beweging kan krijgen.

Noodzakelijk Kwaad, dat zijn Jef Mercelis op een Korg-synth, tweede stem Teuk Henri op gitaar en Frank P. op drums. Straffe kerels uit de Brusselse scène. De eerste twee spelen ook bij Mercelis, de band rond de soulvolle, doorleefde stem van Jef Mercelis, die in het najaar een langverwachte lp uitbrengt. Voor de gelegenheid werd het kwade trio uitgebreid met Rens Geubbels op bas en backing zangeres Laetita Kemps.

De muziek van Noodzakelijk Kwaad ondersteunt de scherpe straatpoëzie van Ducheyne perfect. Kraut, soundscapes, rock of four-to-the-floor disco. Nergens loopt de muziek in de weg van de teksten en vice versa. Met echopedalen kleurt gitarist Teuk Henri waar nodig mooi in.

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More