Home LiveFoto's J.ZUNZ (MX) + JEAN D.L. Kortrijk, The Pit’s (02/05/2023)

J.ZUNZ (MX) + JEAN D.L. Kortrijk, The Pit’s (02/05/2023)

by Patrick Bruneel

Tekst: Patrick Bruneel
Foto’s: Patsker Omaer Beguin

J.Zunz trad vorig jaar aan in de Pit’s en het duo deed dat dermate goed dat ze dit jaar meteen opnieuw mochten komen spelen na hun passage in Roadburn. Jammer genoeg viel de opkomst deze keer zwaar tegen. Waarschijnlijk hadden de ravers ergens een militair domein ontdekt en waren ze nog te uitgeput om de experimentele techno van J.Zunz te ondergaan.

Eerst echter was er Jean De Lacoste als Jean D.L. We hoorden al een paar dingen die hij uitbracht en waren daar steevast erg over te spreken. Hij werkte ook al samen met onder meer Karen Willems en Jef Mertens, dus we verwachtten toch wel iets van de man.

Hij leek een beetje geïntimideerd door de setting. Geen fluwelen zetels in een witte ruimte met een stel champagne lurkende opgedirkten maar een tiental ietwat ruig uitziende aanwezigen waarvan het merendeel Blauwkes en Orval slurpte. Waar hij met zijn gitaar wat drones produceerde en interessante veldopnames opdiepte, bleef het allemaal een beetje te veel aanzetjes tot. Losse flodders zonder echte samenhang waarbij zo nu en dan een boeiend stukje passeerde maar daar bleef het ook bij.

Hij liet zich echter niet uit het lood slaan en bleef stug verder zijn setje spelen, wisselend van instrument en er het beste van makend. Daarvoor alleen al verdient de aimabele man een pluim.

Jean DL
Jean DL
Jean DL
Jean DL

Na een korte pauze, het duo Lorena Quintanilla en Alberto González hadden alles al zowat klaar staan, kon J.Zunz aan hun set beginnen. Ze hadden meteen de juiste vibe te pakken en elk van de aanwezigen begon quasi meteen met het hoofd mee te bewegen op de exotische (beiden zijn Mexicaans) dansbare ‘avelinkse’ techno volgestouwd met droney stukjes en wat psychedelica.

Behalve knopjes draaien, toetsen induwen en die hemelse stem van Quintanilla mocht González zo nu en dan de ritmes mee bepalen met zijn cimbalen. Dat is namelijk net het leuke aan J.Zunz. Ze kunnen wellicht hun muziek net zo goed brengen met elk een laptop maar ze kiezen ervoor om alles live te doen. En net die keuze maakt het des te indrukwekkender. Genieten van begin tot eind, zelfs al was de verrassing door de vorige passage er een beetje vanaf. Quintanilla kwam net als vorig jaar haar meest recente lp Del Aire promoten, waarvan zowat elke aanwezige een exemplaar mee naar huis nam. Ja, het was zo goed. De vele afwezigen hadden zoals gewoonlijk helemaal ongelijk.

J.Zunz
J.Zunz
J.Zunz
J.Zunz
J.Zunz
J.Zunz

JEAN D.L.: BandcampFacebookInstagram
J ZUNZ: Bandcamp Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More