Home ReviewsAlbum Reviews ECHT! – Sink-Along (Sdban Records)

ECHT! – Sink-Along (Sdban Records)

by Bart Verlent

Zo bekend als STUFF. is bij ons, zo onbekend is ECHT!, al komt dit viertal uit Brussel en zijn hun sound en composities even indrukwekkend. In 2019 mocht ECHT! Jazz Middelheim openen en de tent ontplofte gewoon. Als openingsact kon dat wel tellen. Datzelfde jaar verscheen hun debuutep Douf waar twee jaar later het debuutalbum Inwane op volgde. Daarop goochelt de band met electro, hiphop, trap, funk en futuristische jazz. Na een tournee, met vooral optredens in het buitenland, zijn Federico Pecoraro, Dorian Dumont, Martin Méreau en Florent Jeunieaux klaar voor het volgende hoofdstuk met de nieuwe plaat Sink-Along.

© ECHT!

Met deze langspeler tonen de Brusselaars een rauwere en meer rechttoe rechtane aanpak dan op hun debuut. Ze hebben zich meer gefocust op hun voorliefde voor diepe, donkere beats die ze tot het uiterste drijven. Waar hun debuut iets ‘funkyer’ klonk, wordt hier vaker gebouwd op een warme, organische groove. Het viertal werkt op deze plaat rond sterke en tegengestelde emoties, een donkere intense apocalyptische tendens en een levens- en dansimpuls die overal doorheen loopt. Een paradox die de band ook in de woordspeling in de titel naar voor liet komen.

Het gaat er nog steviger aan toe dan op het vorige album. Met zware, lome beats en donkere bassen krijg je sowieso al een heftiger geluid en daar haalt de band dan nog het maximum uit. Eigenlijk komt het geluid op deze plaat beter overeen met wat ze live brengen. Dit is net zo intens en gedreven als een ECHT!-liveset.

Wat een evolutie heeft deze band ondergaan. Het is duidelijk dat het viertal er niet voor kiest om elke keer vanuit hetzelfde uitgangspunt muziek te maken. Ze gaan iedere keer op een soort avonturentocht naar een meer gedreven sound die steeds intenser binnen komt. Sink-Along laat een band horen die zelfzeker en gedreven steeds weer naar een nieuw hoogtepunt gaat.

Je kan ECHT! live aan het werk zien op:

05/05 – Nuits Botanique, Brussel
26/05 – Jazz á Liege Festival, Luik
23/06 – Couleur Café, Brussel
14/07 – Boomtown Festival, Gent
05/08 – Campo Solar, Damme

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More