Home LiveFoto's HIDEOUS + WEST COAST CARAVAN Gent, Vooruit (14/03/2024)

HIDEOUS + WEST COAST CARAVAN Gent, Vooruit (14/03/2024)

by Erik Janssens

In een goede gevulde Balzaal van de Vooruit stelde Hideous op 14 maart 2024 hun eerste ep voor. Deze gitaarrockband werd vorig jaar opgericht door zanger/guitarist Guillaume Lamont (RHEA) en guitarist Tim Leyman (Ramkot), aangevuld met bassist Victor Defoort (Roméo Elvis) en drummer Dajo Vlaeminckx (Kids With Buns).

Hun eerste single Curse werd al een jaar geleden op de muziekwereld losgelaten. Onlangs hebben ze een volwaardige ep met 5 nummers afgerond die te beluisteren zijn op alle populaire streamingservices.

Hideous

West Coast Caravan had de eer om de avond te mogen openen. De Antwerpse-Oost/West-Vlaamse band met Stijn Hofman (zang/gitaar), Lucas Vanmeerhaeghe (bas), Arthur De Bie (drum) en Mathias Devestel (keys) werd opnieuw aangevuld met de backing vocals van Kit Peeters en Marie Haeck.

Het zestal had er duidelijk zin in en ook hun meegebrachte fanclub. Vanaf het eerste nummer zong het publiek al mee met opener On My Mind. Als tweede nummer werd gekozen voor een splinternieuwe nummer Under The Willow, dat zeer positief werd onthaald door de aanwezigen. Tijdens hun 30 minuten-durende optreden passeerden nummers uit hun vorige ep, zoals The Town, Can’t Go Home en Overtime. Hun strak gespeelde set werd afgesloten met Night Time.

West Coast Caravan

Hideous startte hun optreden met het Mexicaanse nummer Cancion del Mariachi (door Antonio Banderos en Los Lobos) als intro. Later verklapte Guillaume dat ze dit nummer gekozen hadden omwille van de sprekende gelijkenis tussen Tim en Antonio. Het eerste nummer van hun set had de gemakkelijkste titel – Hideous – en werd luid meegezongen door hun talrijke fans in de zaal. Door hun enthousiasme ontstond er reeds tijdens dit nummer een mini moshpit voor het podium met het bijhorend getrek en geduw.

Hideous

Zoals verwacht passeerden alle nummers van hun ep de revue: Fashion’s A Lie, The Rut en Follow Me. Nieuwe nummers werden ook gespeeld zoals Waiting en de “plakker” Stuck With You. Tijdens The Rut daagde Guillaume zijn fans uit om te stagediven; de eerste werd zelfs een ep beloofd. Voor de ‘die hard – fans’ was dit maar één woord, onmiddellijk gevolgd door de bijhorende acties…

Hideous

Na het verplichte verlaten en terugkomen van het podium, werd als bisnummer hun eerste single gespeeld: Curse. Met een luid applaus verdween de band backstage met een succesvolle release van hun eerste ep op hun palmares.

Hideous

Het woordenboek omschrijft Hideous als “extremely ugly or bad”. Deze band is geen van beiden. Wat kregen we wel? ruw gitaarwerk, afgewerkte songs en een live optreden om van te genieten. Een band om te beluisteren en zeker te bekijken al je kan…

Hideous staat nog op de affiches de komende weken te Oostende en Eindhoven.

Hideous: Facebook – Instagram
West Coast Caravan: Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More