Home LiveFoto's Gullegem Metal Festival (12/04/2024)

Gullegem Metal Festival (12/04/2024)

by Johan Vanparys

Dit jaar markeert de derde editie van het Gullegem Metal Fest. Vanaf de allereerste editie wisten de organisatoren precies hoe ze de metalheads naar Gullegem konden lokken. Voor deze editie hadden ze ervoor gekozen om enkel Belgische bands te laten optreden. Op het tweedaagse festival krijgen lokale artiesten een kans om te schitteren, waarmee benadrukt wordt dat we niet altijd buiten onze landsgrenzen hoeven te kijken voor talent. België heeft er immers zelf een overvloed aan.

Na een week hard werken maakten we ons snel klaar om om 17:45 uur paraat te staan voor Shocker. Deze band, afkomstig uit Zwevegem/Kortrijk, is absoluut de moeite waard om vroeg voor te zijn.
Zodra de eerste drumslag klinkt, laten ze alle remmen los en zorgen ze voor een optreden dat je eerst sprakeloos maakt, om vervolgens volledig op te gaan in hun zware, progressieve metal. Met zoveel energie en talent zal deze band zeker nog veel indruk maken.

Fat Bastard, afkomstig uit de provincie Antwerpen, veroverde twee jaar geleden nog de Alcatraz Bash. Deze sympathieke gasten zijn dol op West-Vlaanderen en hebben hier een trouwe groep fans en vrienden opgebouwd.

Hun muziek is een onversneden mix van hardrock en metal, zonder poespas. Na het openingsnummer beloofde frontman Jorn maar liefst 10 nieuwe nummers die binnenkort op plaat zullen verschijnen. Wat volgde was 40 minuten lang pure hardrock van topkwaliteit.


Sinds 1990 is Orthanc uit Den Haan bezig met het veroveren van een plekje in de metalscene. Na een succesvolle periode vol mooie optredens werd de band ontbonden.

In 2014 werd er ingegaan op de vraag voor een eenmalige reünie, die tot op de dag van vandaag voortduurt. In 2019 werden er 8 nieuwe nummers opgenomen. Ondanks de ups en downs staat de band nog steeds garant voor een reeks stevige nummers.

Sinds 1980 zijn Shorty (gitaar en zang), Fat Leo (drums) en Spooky (bas) als het power trio Killer actief, zij het met ups en downs. Ondanks de vele obstakels die ze tegenkomen – want laten we eerlijk zijn, maar weinigen kunnen van hun muziek leven en moeten nog steeds andere jobs aannemen – blijft de band keer op keer een zeer professioneel optreden neerzetten. Vaak wordt hun muziek vergeleken met die van Motörhead, en daar zijn ze trots op.
Hun show is eenvoudig, direct en ronduit fantastisch. Vanaf het begin tot het einde kun je genieten van authentieke old school rock-‘n-roll.

In 1980 zag de Belgische band Acid het levenslicht. Vijf jaar lang domineerden ze de podia in België, Nederland en Frankrijk, tot het avontuur in 1985 tot een einde kwam.

In 2019 besloot de oorspronkelijke zangeres Katrien de Lombaert om een nieuwe band op te richten onder de naam Kate’s Acid. Sindsdien hebben ze met veel succes in heel Europa opgetreden.

Hun shows belichamen de pure essentie van metal. Kate’s stem wordt perfect ondersteund door de gitaren van Gilles Reuse en Andreas Stieglitz, de drums van Bastiaan Andriessen en de bas van Mathieu Trobec.

Kate’s AcidKillerOrthancFat BastardShocker

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More