Home LiveFoto's DIVIDED Brussel, Bonnefooi (25/05/2022)

DIVIDED Brussel, Bonnefooi (25/05/2022)

by Björn Comhaire

Café Bonnefooi, een schoon, rustiek cafeetje recht tegenover de AB, waar al eens een streepje jazz, afrobeat of funk uit de luidsprekers durft te galmen…
Wisten zij veel dat een zootje, sympathiek ongeregeld uit Kortrijk daar even later verandering in zou komen brengen? Waarschijnlijk wel, maar het contrast tussen het gemoedelijke kader en de West-Vlaamse voorhamer die zich Divided laat noemen en die er die avond zou passeren, gaf bij ons aanleiding tot diepgaand gemijmer, existentiële overpeinzingen, meewarig hoofdgeschud en een opgetrokken wenkbrauw.

Divided © Björn Comhaire

Want Divided da’s beuken, stampen en brullen tegen de orkaan; sludge gewapend met een sledgehamer; rammen tot de ooien allemaal een blauwe stempel op de rug hebben.

Pepijn Vandaele, Jelle Rouquart, Torre Maertens en Staf Walschap bevinden zich nog aan de frisse kant van 25 jaar maar weten ondertussen al heel goed waar de loden klepel van de doombel hangt. Dat kan je beluisteren op hun recent verschenen debuut Riser (Dunk!Records), maar dat hoor je misschien toch het best live, want dit soort muziek moet je vooral beleven.

Of het kleine achterkamertje van de Bonnefooi daarvoor de beste plaats was, laten we in het midden, maar binnenkomen deed het zeker.

Spil van het ensemble is ongetwijfeld zanger en drummer Pepijn Vandaele die zich eerst wat aarzelend maar al snel ongeremd overgaf aan Futures, I See You, You’re on Fire, Gnaw en Slumberland. De ganse ep kwam voorbij maar er was ook plaats voor ander werk en zelfs een cover van Not van Big Thief.

Dit soort muziek smeekt om beukende subs die zonder veel omwegen de weg vinden naar de onderbuik en dat misten we wel een beetje, waarmee we niet gezegd willen hebben dat de geluidsman zich niet voortreffelijk kweet van zijn (niet eenvoudige) taak om te trachten het geluid wat in balans te krijgen.

Divided was in 2019 een van de terechte winnaars van de eerste editie van Sound Track en het siert VI.BE dat ze hun laureaten blijven steunen. Wil je de band ook eens live aan het werk zien dan kan dat hier:

26/05 – Dunk!Fest, Gent
28/05 – Wallfest, Menen
18/07 – Boomtown, Gent
28/07 – Congé in het Park, Wevelgem

FACEBOOK / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More