Home ReviewsAlbum Reviews DIVIDED – Riser (DUNK!Records)

DIVIDED – Riser (DUNK!Records)

by Björn Comhaire

Episch, weids, ruig, stomend en beukend.

Een paar termen die ons – naast de vraag of Pepijn Vandaele zich regelmatig tegoed doet aan keelpastilles – te binnen schieten bij het beluisteren van de debuut-ep Riser van Divided. Die plaat zat er trouwens al een tijdje aan te komen want was uitgebreid aangekondigd bij de release van de singles Slumberland en Futures die we in februari en maart al voor de kiezen kregen, fijn kauwden en met een tevreden glimlach doorslikten.

© Divided

Pepijn Vandaele, Jelle Rouquart, Torre Maertens en Staf Walschap schrijven zich vier nummers lang in in de traditie van pakweg Brutus en aanverwante bands die zich met postrock, hardcore en sludge-metal genres identificeren.

Na winst in de eerste editie van Sound Track in 2019 maakte de band een versneld volwassenwordingsproces (23-letterwoord!) door en dat resulteert in een ep waarvan we het spijtig vinden dat het niet meteen een gans album geworden is.

Een ep die gaat over het leven, de liefde en de dood. Onder het obligaat wat ruige exterieur van de band gaat ongetwijfeld een stelletje romantische zielen schuil al vormt opener I See You, You’re on Fire misschien niet de ideale openingsdans voor het gemiddelde Vlaamse trouwfeest.

Riser werd opgenomen onder de deskundige leiding van Amenra-bassist en (ex-)Fär-helft Tim De Gieter in zijn Much Luv Studios in het bossige Lembeke. Een machtige plaat dus die op 15 april wordt voorgesteld in het Wilde Westen in Kortrijk.

Kan je er niet bij zijn die dag, dan vind je zeker nog wel een plaatsje in je agenda op een van de volgende data:

16/04 – Couterfest, Poperinge
23/04 – De Zwerver, Leffinge (+ Psychonaut, Cobra The Impaler, H I R O)
25/05 – Bonnefooi, Brussel (i.h.k.v. Stoemp!)
26/05 – Dunk!Fest, Vooruit, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More