Home LiveFoto's DEVILS ROCK FOR AN ANGEL Zillebeke (24/09/2022)

DEVILS ROCK FOR AN ANGEL Zillebeke (24/09/2022)

by Johan Vanparys

Devils Rock for an Angel is een parel in de schoot van Zillebeke nabij Ieper. Dit Metalfestival onderscheidt zich van de andere door zijn unieke insteek. Elke deelnemende band, elke sponsor, iedere vrijwilliger en alle toeschouwers werken samen en schenken de volledige opbrengst aan goeie doelen.

Dit jaar zijn ze reeds aan de 7° editie toe, meer inlichtingen kan je best eens bezoeken. Om 13h30 stond de eerste band klaar om het festival te openen.

Catalyst speelt progressieve melodische death metal en bracht zijn eerste drie songs uit in 2018. Nu covid ons weer wat ademruimte geeft, staat de band klaar om op te treden op diverse podia.

Ze begonnen hun set met Delerium Nostrum en via nummers als Debt To The Wold  raasden ze 30 min lang over het podium met Fear Well als afsluiter. Geen tijd voor een bis-nummer want nog negen bands moesten de tijd hebben om hun ding te doen.

De vijfkoppige heavy metal band Devil’s Bargain werd opgericht in 2013. In 2017 doken de muzikanten de studio in en begin 2018 brachten ze hun eerste album uit, Deal With The Devil was geboren.

Twee jaar later, in volle covid, brachten ze Vision uit zonder het live te kunnen promoten. Zaterdag stond ze op Devils Rock met volle goesting en met een geslaagd optreden.

Stefaan Lambrecht wil zijn muziek aan de wereld laten horen en richtte in 1990 Ramses op. Dertig jaar later en na een pauze van bijna twintig jaar en wat wissels bij de leden, staan ze sinds 2019 terug op de podia met een Ramses 2.0 versie. Ze brengen een filmische show met melodieuze hard rock geïnspireerd door de Egyptische mythologie.

Cult Of Scarecrow, een band uit de regio Zele, gesticht in 2017 door enkele ‘veteran musicians of the belgian Metalscene’, brengt naar eigen zeggen grunge infused heavy metal. Een set van 45 minuten die veel te kort was.

Een sax op het podium bij een metal optreden zie je niet elke dag. Peter Verdonck is de saxofonist en liedjesschrijver die in 2015 Wound Collector uit de grond stampte.

Met nummers als Devine Music, Seduced into Depravity en Workship Of The Aton veroverden ze zonder moeite de volledige zaal.

Bleedskin is een deathmetalband, gesticht in 2016, met Anouk Debecq als frontvrouw. Celine Mazay, medeoprichtster, neemt de gitaar voor haar rekening op haar vrouwelijk agressieve manier. Remy Adam speelt bas en Julien Vanhees zit achter de drums.

De metal act met ‘heavy world music’ Fabulae Dramatis neemt je mee op reis. Nummers zoals The City, Smoke For The Clouds en Cirius Wind maken dat hun muziek en video’s wereldwijd worden geprezen en met prijzen worden bekroond. Zet je schrap voor een theatraal optreden met verrassende stem en meeslepende muziek.

Downright Malice is een vierkoppige trashmetalband uit Frankrijk die reeds gesticht werd in 1987. Met hun tonnen ervaring trakteerden ze ons op een strakke metal act van de bovenste plank.

Lions Pride is een heavymetalband uit Genk die in de periode 1983 tot 1987 actief was. Uit deze periode komt hun album Breaking Out. Na een lange stilte, kwamen ze in 2012 als headliner op het Metal Lecacy Festival met onverwacht succes die de band nieuw leven inblies. In 2018 was er de liveplaat The return Of The Pride en sindsdien spelen ze op diverse podia met veel passie en vuur.

Niemand die twijfelt welke muziek deze mannen op het podium brengen en dat met zeer veel succes. Meatallica zet na een fantastisch optreden een punt achter deze zevende editie van Devils Rock for an Angel.

Nu nog de boekhouding afronden en we kunnen de blanco panelen invullen met de bedragen die kunnen geschonken worden aan de diverse goeie doelen. Niettegenstaande er in de regio enkele festivals hebben moeten annuleren kon Devils Rock for an Angel toch rekenen op een mooie opkomst. Ondertussen zijn de vaste medewerkers al terug bezig om in 2023 de 8° editie op poten te zetten.

WebsiteFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More