Home ReviewsAlbum Reviews WIM + TOMA BEATS – Luistervuur II

WIM + TOMA BEATS – Luistervuur II

by Bart Verlent

Als een samenwerking één keer voor vuurwerk zorgt waarom zou je het dan niet nog eens proberen? Dat moeten ook rapper WIM en beatwizard Toma Beats gedacht hebben. Al heeft het duo elkaar nog nauwelijks in ‘real life’ gezien, toch stonden op de ep Luistervuur die vorig jaar verscheen, alleen maar ijzersterke tracks. WIM is een woordenkunstenaar die zijn sporen verdiende bij PhilliBustasPLUS en PhilliBustas, die het vorig jaar solo wilde doen. Hij vroeg Toma Beats om voor de beats te zorgen terwijl Toma oude jazz- en soulplaten nieuw leven inblies door er kabbelende hiphopbeats onder te zetten. Dat leverde een straffe ep op waarin het duo elkaar perfect aanvulde.

© WIM & Toma Beats

En zo is er nu Luistervuur II. Het recept bleef hetzelfde. Waarom zou je het ook anders aanpakken als het zo perfect klinkt en klikt. Ook deze keer krijgen we acht zwoele tracks met warme beats waarop WIM zich volledig laat gaan en scherpe woorden op de groovy/funky tracks stort als een sprankelende waterval.

Veel meer moeten we over deze straffe plaat niet vertellen. De magie tussen deze twee klasbakken is er nog steeds en we hebben het gevoel dat dat ook altijd zo zal blijven. Deze kerels ademen groovy hiphop, dat merk je aan alles en dat levert opnieuw een heel straffe plaat op.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More