Home LiveFoto's DE BEREN GIEREN & ECHOES OF ZOO Brussel, LaVallée (22/08/2021)

DE BEREN GIEREN & ECHOES OF ZOO Brussel, LaVallée (22/08/2021)

by Björn Comhaire

Wie een beetje bekend is met de wereld van de Belgische jazz muziek, is zeker al eens op de naam Aubergine gestoten. Aubergine is een management bureau voor artiesten. Het heeft enkele van onze nationale jazz-kleppers in hun portfolio. Een aantal van die kleppers speelden op zondag 22 augustus een showcase in LaVallée in Brussel.

Wil je ook de foto’s bekijken en het verslag lezen van de optredens van Antoine Pierre en Nabou, klik dan hier.

De Beren Gieren © Björn Comhaire

Opener van de dag was het Belgische-Nederlandse trio De Beren Gieren die een try-out kwamen spelen van hun nieuwe album Less Is Endless dat in september verschijnt. Pianist Fulco Ottervanger, drummer Simon Segers en bassist Lieven Van Pée hadden er duidelijk zin in en speelden een set vol hoeken en ogen, horten en stoten zoals we dat van hen gewend zijn.

Het trio nam ons mee in hun ietwat bizarre universum vol gespannen zenuwen (Stress Als Optie) en grappige ontdekkingen (A Funny Discovery). Iedere keer opnieuw slagen De Beren Gieren erin om de luisteraar te verrassen met onverwachte wendingen langs spannende muzikale zijpaden. Dat ze nauwelijks de tijd hadden om te repeteren was er trouwens echt niet aan te horen.

Wil je de officiële release van Less Is Endless meemaken, kom dan zeker op 25 september naar de AB en bestel je ticket hier.

© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

Een stuk dierlijker ging het eraan toe bij Echoes Of Zoo die nummers uit hun debuutep First Provovations en uit hun recente album Breakout kwamen spelen.

Frontman Nathan Daems, gitarist Bart Vervaeck, bassist Lieven Van Pée (ja, hij weer) en drummer/percussionist Falck Schrauwen hebben een patent op muziek geïnspireerd door lokale en exotische fauna. En dat het er in het dierenrijk soms stevig aan toe kan gaan werd meteen duidelijk. De energie die de band het publiek injaagt werkt ongelooflijk aanstekelijk en sleept je mee door de alledaagse jungle.

Je kan Echoes of Zoo op 26 september live zien spelen op Jazz&Mezze in Diest.

Echoes Of Zoo © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More