Home LiveFoto's ANTOINE PIERRE & NABOU Brussel, Showcase (22/08/2021)

ANTOINE PIERRE & NABOU Brussel, Showcase (22/08/2021)

by Björn Comhaire

Wie een beetje bekend is met de wereld van de Belgische jazz muziek, is zeker al eens op de naam Aubergine gestoten. Aubergine is een management bureau voor artiesten. Het heeft enkele van onze nationale jazz-kleppers in hun portfolio. Een aantal van die kleppers speelden op zondag 22 augustus een showcase in LaVallée in Brussel.

Wil je ook de foto’s bekijken en het verslag lezen van de optredens van De Beren Gieren en Echoes Of Zoo, klik dan hier.

Antoine Pierre © Björn Comhaire

We kennen drummer Antoine Pierre het beste van zijn werk samen met zijn band URBEX. Vorig jaar brachten ze hun derde album Suspended uit dat een soort tribute was voor de vijftigste verjaardag van het baanbrekende album Bitches Brew van Miles Davis. Wie dacht dat Pierre ons meer van dat zou geven was er echter aan voor de moeite.

Gedurende de lockdown knutselde hij namelijk een indrukwekkende soloset in mekaar die bij momenten dichter aansluit bij techno dan bij jazz. Voor alle duidelijkheid, wat Antoine Pierre deed, was helemaal iets anders dan een lange drumsolo geven. En gelukkige maar!

Je drumkit aansluiten op een synthesizer of computer is niet nieuw. We zagen het Greg Fox, Andrea Belfi en recent nog Simon Segers ook al doen. Wat je aanvangt met de eindeloze mogelijkheden die zo’n combinatie biedt, daar zit het verschil. En wat Antoine Pierre deed, was ronduit indrukwekkend, zeker als je weet dat dit één van zijn eerste solo-optredens was. In een choreografie van perfect getimed aanslagen (en even ook met zijn stem) schiep Pierre een compleet muzikaal universum dat bij momenten stevig op het, weliswaar onderontwikkelde, danscentrum van ons brein inwerkte. Chapeau!

© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire