Home Live GUY SWINNEN + STEVEN TROCH BAND + DAVID RONALDO & THE DICE Mechelen , Botaniek Live (21/08/2021)

GUY SWINNEN + STEVEN TROCH BAND + DAVID RONALDO & THE DICE Mechelen , Botaniek Live (21/08/2021)

by Mark Van Mullem

Spontaan moesten we aan Crazy Horse denken, met of zonder Neil Young. Natuurlijk door die typische ‘Crazy Horse-pose’, maar vooral door de absolute power die uit de set spatte van Guy Swinnen en diens band, zaterdagavond 21 augustus, terwijl de regen met bakken naar beneden viel over de Mechelse Kruidtuin. Gretig gierende gitaren, veel verantwoord lawaai. Een potige sound a.k.a. verantwoorde geluidsstorm was ons deel.

Swinnen stond niet zoals Neil Young dat deed op de legendarische Live Rust-opname ‘No Rain, No Rain, …’ te roepen. Nee, geen tijd voor dat soort onzin. De focus lag waar hij moest liggen: stevig van jetje geven en het publiek trakteren op overheerlijke onversneden rock-‘n-roll. ‘We surely could smell the horse, boys and girls!’

De band speelde vol overgave en maakte er een waar feest van. Swinnen putte vooral uit eigen werk, waaronder het immer mooie These Few Lines, één gloednieuwe song Tired Eyes en een geweldige cover van John Hiatts Perfectly Good Guitar. Tegen dat het nog harder begon te stortregenen, knalden Swinnen en co een paar The Scabs-classics in de set met natuurlijk Don’t You Know, maar wij onthouden vooral een bezwerend Time, een dampende Nothing On My Radio en een ronduit subliem langgerekte Robbin’ The Liquor Store. Een absoluut feest voor de fans die dapper in de gutsende stortregen menig regendansje deden.

Komt de beste blues uit Mechelen? Misschien! Alleszins speelde de Steven Troch Band de pannen van het dak met hun uitstekende en eigenlijke onweerstaanbare blues rock. Troch op vocals en natuurlijk meesterlijk machtig op de mondharmonica.

Big ‘hands up’ voor die pompende bassen van Liesbeth Sprangers. Zalige gitaren van Matt T Mohany en potige drums van Bernd Coene.

David Ronaldo & The Dice openden de muzikale debatten met hun aanstekelijke countryrock, met als hoogtepunt het pakkende Gunslinger, opgedragen aan papa Ronaldo! The Times They Haven’t Changed At All was hun gevat antwoord aan Bob Dylan (en diens nummer The Times They Are A Changing). De set werd besloten met een fameus The Whipping Post van The Allman Brothers Band. Leuk ook was ook de korte gastrol voor Steve Ceulemans (Red Red) tijdens twee van de songs in de set, op banjo en gitaar.

Met de uitstekende optredens van Steven Troch, David Ronaldo en Guy Swinnen werd de eerste editie van Botaniek Live besloten. Een nieuw festival waar Mechelen fier op mag zijn. Puike en vlotte organisatie en erg sterke en gevarieerde programmatie, de voorbij vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus.

Volgend jaar graag opnieuw, maar hopelijk zijn we dan verlost van dat bubbel gedoe.

Foto’s: © Patrick Van den Troost voor daMusic

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More