Home LiveFoto's BRUGOTTA METAL NIGHT (19/03/2022)

BRUGOTTA METAL NIGHT (19/03/2022)

by Johan Vanparys

Atomic Vulture, RAWdriguez en Stonemule zijn drie raspaarden uit de stal van Polderrecords. Samen vieren ze de release van het nieuwe album Moving Through Silence van Atomic Vulture.

STONEMULE opent de avond met een set van 45 minuten. Van bij het begin wordt het publiek al dichterbij geroepen, geen schrik meer voor covid, muziek en bewegen. Zwarte metalheads maar toch begaan met de gruwel in de wereld waarin we leven, Unfair Fight wordt dan ook opgedragen aan allen die lijden door de oorlog in Oekraïne.

RAWdriguez, een groep die ontstond juist voor de coviduitbraak, kon toch een plaatsje veroveren op Alcatraz 2021 maar zag ook heel wat optredens wegvallen. Wel heel speciaal om Christophe Depree (Chanel Zero en After All) deze keer achter de drum te zien in plaats van vooraan met de gitaar.

Alle nummers van hun album Asylum of the Arcane komen aan bod en ook Albatross van Corrosion of Conformity omdat ze het nummer gewoon leuk en herkenbaar vinden.

Minder goed nieuws was wel het afscheid van gitarist John Pollentier, die een dikke dankuwel kreeg van band en publiek.

Beter nieuws is dat de nieuwe gitarist al klaar staat in de persoon van Babak Mohammad (Locus Control) die met veel aandacht het optreden volgde en, naar het schijnt, al heel wat nummers onder de knie heeft.

ATOMIC VULTURE stond backstage te popelen om hun nieuwe plaat voor te stellen. Al een paar jaar veroveren Pascal, Kris en Jens verschillende podia in binnen- en buitenland met hun instrumentale stonerrock. Iets meer dan drie jaar na Stone of the Fifth Sun, brengen ze de release van hun nieuwe album Moving Trough Silence .

Eerst spelen ze de volledige A kant en tijdens het draaien van de plaat komen nog enkele nummers uit vroeger werk om zonder verpozen door te gaan met de volledige B kant.

Betere reclame kun je niet maken voor de stand van Polderrecords die al dat moois aan democratische prijzen vlot aan het publiek kon slijten.

Brugotta Metal Night smaakt naar meer!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More