Home LiveFoto's BRUGOTTA AWARDS 2020

BRUGOTTA AWARDS 2020

by Johan Vanparys

Tekst en foto’s: Johan Vanparys

De driejaarlijkse uitreiking van de Brugotta awards zijn een eerbetoon aan alle Brugse muzikanten en Brugse instellingen die bijdragen aan de muziekcultuur in Brugge.

Dit jaar werd het een COVID-versie. De Stadsschouwburg van Brugge was volledig uitverkocht voor deze show maar door de lockdown kon hij niet plaatsvonden in maart. Op vrijdag 18 september kon de show dan toch, via livestream, doorgaan. In de zaal was alleen plaats voor de genomineerden.

Sam Claeys en de Metronoomband openden de avond, gevolgd door de eerste award.

De award “Hotspot@ Bruges” ging naar De Kelk waar Vinny en Liza zorgen dat je de leukste optredens kan meemaken.

MAANBAR, dat vorig jaar zowel de publieks- als de juryprijs won op Red Rock Rally 2019, mocht de de prijs voor “Meest Zinnestrelende Act” ontvangen.

Beuk werd tot “De Strafste Band” van Brugge gekroond. Zij spelen eigen Nederlandstalige hardrock maar dit trio is ook niet vies van een eigenzinnige cover van Motörhead of Jimi Hendrix.

Eens de avond goed op dreef was, mocht Noel Van Oyen (Vikings on Bicycles en vele andere…) zijn makkers op het podium roepen voor een éénmalige act.

Chris Claeys, Geert Devuyst en J.M. Peire vormden samen met Noel veertig jaar geleden de hardrockband St.-James, dat vanavond twee nummers bracht zoals in de jaren ’80 versterkt met de sax van Geeraard De Groote.

“De Hardste Decibels” waren voor Wasted 24/7 en “Het Brugs Monument” werd Cowboys and Aliens.

Kennen jullie de Alley Gators nog? Deze memorabele bluesband met Jan Van Acker neemt de handschoen terug op en wil met een aantal nieuwe leden terug de planken op. Vanavond werd hun eerste publieke performance.

De award voor “Pittigste Coverband” ging dit jaar naar Cajun Moon. Onder leiding van Johan Stevens (Stevie) en met ervaren topmuzikanten als Carlo Van Bellegem en Filip Bollaert spelen ze al jaren menig feest in de wolken met een mix aan internationale klasiekers.

Doorn Roosje (Nina Everaert) wordt op haar beurt gelauwerd als “Meest Gevatte Woordspuwers”

Deze mooie maar vooral muzikale topavond werd afgesloten met de “Brugotta Life Time Achievement”. Burgemeester Dirk De Fauw was dan ook trots om deze te mogen uitreiken aan Elsje Helewaut.

Als frontvrouw van ELISA WAUT heeft Elsje veel Brugse, Belgische en internationale muziekliefhebbers betoverd met haar prachtige stem.

We kregen nog twee nummers waarbij Elsje de steun krijgt van de Metronoomband.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More