Home Belgisch BRORLAB – SNÕÕPER, Antwerpen, Het Bos (11/07/2024) 

BRORLAB – SNÕÕPER, Antwerpen, Het Bos (11/07/2024) 

by Tom Eyckmans

Er werd reikhalzend uitgekeken naar deze dubbel affiche. Het bij Third Man Records ondergebrachte Snõõper is aan een reizende opmars bezig en heeft al menige zalen volledig op hun kop gezet met hun razende live set. De voormalige apen van de Schelde konden maar wat blij zijn dat ze samen met de Antwerpse concertorganisator Hotsjumenas deze band onderdak kon geven voor een avond vol punk plezier. Toch bleek niet iedere aanwezige te beseffen welke bands ze te wachten stond. ‘Wie da? Snoopy?’ was her en der boven het geroezemoes te horen. Geen huisdieren toegelaten. Zij die Snoopy wilden zien, konden beter naar een buurtasiel gaan, of ook niet, want Snõõper heeft zeker nieuwe fans gescoord! 

Brorlab mocht als opener een thuismatch spelen, en zoals bij The Great Old gaat dat gepaard met veel enthousiasme en binnengesmokkeld Bengaals vuur. Eenmaal de eerste diepe bassen uit de aangesloten smartphone klonken kon het gabber punk feestje beginnen. Pee is the solution, wijsheid als een ander, deelde een eerste mokerslag uit. Verder volgen Energy, Explanations en Football is for soccers uit hun debuut EP. met een vliegende vaart voorbij! Fuckwave? Als een tsoenami walsten ze over de talrijk opgekomen massa. De zang klonk als een boze onzekere light loempia ondersteund door een gigantisch rammelende dubbele kin op gitaar en een pittige peper op bass. Tegen de climax hebben ze heel de zaal mee, Roll with the punches wordt door velen meegebruld. First class degree!  

Het was een feest in aloude bos traditie. We kregen spontaan flashbacks naar The Gories. Snõõper had een nog grotere (plastieken) smartphone dan Brorlab. Was het een voorteken voor een meer, groter en beklijvender vervolg van de avond?  

Ze begonnen hun set met de nieuwe single Company car om daarna bijna chronologisch de nummers van hun debuut op ons af te vuren als een intense workout. Ze zouden niet misstaan op camping kitsch met die retro joggings van Adidas. Spijt dat we ons trainingspak van de Zeeman in de kast hadden laten liggen. De Devo-core palmde de zaal in no time in. Ze speelde met zo’n brute kracht dat de fundering van het bos onder spanning kwam te staan.. Even leek er een technisch probleem te zijn, tot er plots een Intergalactische mier door het publiek kroop en de set verder door ramde. Er werd verder nog ritmisch gefitnest en met halters gezwierd tot alles compleet in de vernieling werd gespeeld met een uitgesponnen versie van running, crowdsurfers grepen deze kans met beide handen en benen aan. Als het nog niet genoeg was kwamen ze als dessert terug met een Devo cover, Faling in love, en een wel erg korte en onherkenbare Come together van de Beatles. Al denken we dat het eerder een haha mopje van de band was. Missie geslaagd! 

Beide bands geraken op hun platen nauwelijks aan de twintig minuten grens, maar dat bleek geen afbreuk te doen aan de set, we bleven geboeid meegevoerd worden door de compacte nummers die rond onze oren vlogen. Enkelingen zullen daarna nog even in ‘t stad hebben rondgedwaald met een te hoge hartslag na zo’n sportlief feestje.

BRORLAB: Instagram
SNÕÕPER: Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More