Home ReviewsAlbum Reviews V​/​A – Sounds for your Anterior Insula 2 (Anterior Insula)

V​/​A – Sounds for your Anterior Insula 2 (Anterior Insula)

by Patsker Omaer Beguin

Het Brussels underground label (en radioprogramma) Anterior Insula heeft bij de liefhebbers van elektronische rimpelingen al wat bekendheid verworven met het uitbrengen van enkele heerlijke werkjes. Het label mocht trouwens met een drietal van zijn artiesten (Ly Foulidis, Rosetta Glare en Bitterling) de tweede dag van het AntennA Festival in 2023 openen. Nu is er Sounds for your Anterior Insula 2,het tweede deel van compilatie ten voordele van de Belgische vestiging van Restos du Coeur, een organisatie die onder andere warme maaltijden rechtstreeks uitdeelt aan mensen in nood en optreedt als voedselbank door overtollige voedselvoorraden uit te delen aan verschillende lokale verenigingen.

Sounds for your Anterior Insula 2 is een rijk gevulde compilatie waarbij Anterior Insula zich niet vastpint op één enkel subgenre. De zeventien nummers die vooral geproduceerd werden door minder bekende en zelfs totaal onbekende namen van zowel Belgisch als internationaal allooi, dompelen ons onder in een divers gespekte en avontuurlijk luistertrip. Het Anterior Insula label blijft een mysterieus muziek eiland waardoor onze nieuwsgierigheid naar de artiesten des te groter werd en de zoektocht naar bruikbare info niet meer te stuiten was.  

Het is niet onze bedoeling om ieder nummer te bespreken maar we zetten wel graag even de deelnemende artiesten op deze toch wel boeiende en bijzondere compilatie in de kijker.

We krijgen ambient, drone, minimal, experimenteel, veldopnames, improvisaties, avant-garde, noise en akoestische rimpelingen uit het bredere elektronische spectrum van onder andere Sequences (Niels Geybels) uit Antwerpen, Johan Krist met veldopnames van een onweder, DIAN (Diana Duta), de violiste Clara Levy, Aidons Antoine (elektronisch muzikant), de Taiwanese Sheng-speler Hung ShaoHuan (HUAN Quintet), geluidsarchitect Michele Giovannini, Acasta Gneiss en Lazzaro & LY Foulidis allemaal uit het Brusselse. Verder zijn er nog de accordeonist Stan Maris, ook bekend van het trio Kreis, Entrantica (Vincent Van Asten) en multi-instrumentalist Pavel Tchikov uit Luik. De internationale bijdragen komen van Andarctica, het ambientproject van de Canadees Brian Barth, het Britse elektronisch project Zyggurrat (Pete Grimshaw) en uit de VS het duo Cooper & Cantrell. Over de prikkelende ambient van Seta Kien en Pecchinenda is op het moment van schrijven geen info te vinden.

Sounds for your Anterior Insula 2 is een dikke aanrader om aan te schaffen en tegelijkertijd nog eens een goed doel te gaan steunen. We vermelden graag dat deel één van deze compilatie ook een te versmaden elektronisch snoepgoed is. Wat een luister weelde. 

FACEBOOK / BANDCAMP / WEBSITE / INSTAGRAM / MIXCLOUD

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More