Home LiveFoto's Belpop 80’s, Brugge, Stadschouwburg (22/01/2022)

Belpop 80’s, Brugge, Stadschouwburg (22/01/2022)

by Johan Vanparys

Terugdromen naar de jaren’80… Ja, het kan tijdens de Belpop 80’s tournee. De muziek en de interviews van Gust De Coster zetten je er terug midden in.

Vier rasartiesten van deze vruchtbare periode in de Belgische muziekgeschiedenis brengen hun mooiste nummers en ook één cover van een collega of een groep waar ze een heel speciale band mee hebben.

Niet door weinig interesse maar door de strenge coronaregels lijkt onze mooie Brugse Stadsschouwburg bijna leeg. Slechts 200 toeschouwers per optreden zijn toegelaten, dus organiseert het Cultuur Centrum Brugge twee voorstellingen op dezelfde dag.

Elsje Helewaut, frontdame van ELISA WAUT, praat graag over deze roemrijke periode toen ze samen met Raymond Van Het Groenewout filmmuziek maakte zoals Sailors Don’t Cry . Ze brengt haar grootste hits en de cover Beats Of Love van Nacht Und Nebel.

Jo Lemaire , gekend van de song Je Suis Venue De Dire maakte talrijke – hoofdzakelijk Franstalige hits. Voor haar cover uit de jaren ’80 koos ze verrassend voor Operation Coup De Poing een nummer van 2 Belgen.

Marcel Vanthilt kwam dan een beetje chaos brengen, zó typerend voor de jaren ’80. De Dag Dat Het Zonlicht…. en Jonge Helden brachten het zittend concert naar een ander niveau, om daarna het publiek te ontroeren met zijn zeer mooie versie van Just a Friend of Mine van Vaya Condios.

Peter Slabbynck  begon zijn reis door de 80’s met Art of Conversation. Zijn cover was Hey Ronny van The Employees. I Can’t Live in a Living Room kon natuurlijk niet ontbreken en werd heel origineel gebracht samen met Sam en Frits van Red Zebra.

Er werd afgesloten door alle artiesten samen op het podium en om te weten wat ze brachten moet je zelf een concert bijwonen wanneer ze in jouw buurt komen. Een aanrader voor wie de muziek van de jaren ’80 kent of wil leren kennen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More