Home Singles KLABOTSKOP – Never Eternal

KLABOTSKOP – Never Eternal

by Nel Mertens

Het eeuwige leven bestaat niet. En al zeker niet voor martelaren. Maar daarenboven horen we vooral de positieve boodschap in de nieuwe single van Klabotskop: “Wees lief voor elkaar.”

Al sinds 1991 horen we deze band aan het werk, eerst onder de naam Spawn, waarna ze <Starspawn> werden en zich uiteindelijk lieten omdopen tot Klabotskop. Eén ding bleef echter constant: hun stevige metal-rock-punk-sound.

Die laten ze opnieuw klinken in hun nieuwe nummer Never Eternal, voorzien van stevig snijdende gitaren, rake klappen op de drums en een rauw klinkende zanglijn die enige kwaadheid meedraagt. Een track voorzien van een gezonde portie klassieke metalriffs en een – gevoelig liggende – maatschappelijke boodschap.

“Het is een boodschap aan mensen die in naam van wat er in een boek staat andere mensen pijn doen ter meerdere eer en glorie van hun geloof. We wijzen hen er met deze song op dat ze niet voor altijd zullen leven en dat hun god totaal niet in hen zou geïnteresseerd is, moest die bestaan. Om het positief te zeggen: leef nu! Wees lief voor elkaar. Maar dat klonk minder goed”, legt de band uit.

Op de knappe hoes van de track prijkt de in karmijnrood gehulde coccinellaluis. De luis der lieveheersbeestjes, ook stippelbeestje, zonnekoekje, pim-pam-poentje of – om binnen het religieuze thema te blijven –  ook wel eens mariabeestje, onzelievevrouwpulletje of jezusjesbeestje genoemd.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More