Home LiveFoto's 10000 RUSSOS + THE GLUTS Gent, Charlatan (09/10/2021)

10000 RUSSOS + THE GLUTS Gent, Charlatan (09/10/2021)

by Luminous Dash

We weten uit goede gewoonte dat de feestjes georganiseerd door Scratch & Snuff altijd top zijn en dat was ook het geval op deze concertavond.

Opener van dienst waren The Gluts, een viertal uit Italië, en labelmaten van 10000 Russos op het befaamde Fuzz Records. We wisten niet goed wat te verwachten want het was de eerste keer dat we The Gluts live zagen, maar we werden al van bij de eerste noten overtuigd dat deze band een fantastische performance zou brengen.

Op het menu stonden vooral nummers uit het schitterende nieuwe album Ungrateful Heart. Met fuzz doorspekte gitaren, een ongelofelijke wall of sound waar je meer dan eens door weggeblazen werd. De donkere schreeuwende stem van Nicolò, de dreunende bas van Claudia, Dario’s beukende drums en de overweldigden riffs van Marco, zweepten het publiek helemaal op. De toon voor de avond was gezet met dit Milanese viertal, dat ons meer dan eens positief verraste.

Na de heerlijke stormwals van The Gluts was het de beurt aan 10000 Russos. Het Portugese trio heeft zopas de nieuwe plaat Superinertia uit en promoot deze op tour in Engeland en diverse Europese landen, waaronder ons eigenste Belgenlandje.

Starten deden ze toepasselijk met Station Europa. De song wordt aangedreven door een omhullende synth-baslijn terwijl de elektronica op de achtergrond oscilleert en zindert. Synthspeler Nils Meisel werd aan de line-up toegevoegd en dat zorgt voor een ander, maar daarom niet minder hypnotiserend geluid. Daarna kregen we Runnin’ Escapin’ van het Kompromat album.

We werden omvergeblazen door Super Inertia. De ritmische drums en bezwerende stem van João Pimenta brachten ons en het publiek in een trance. We dromen verder op de meanderende psychedelische soundscapes van A House Full Of Garbage waarbij we ervaren hoe Pedro Pestana waanzinnige geluiden uit zijn knoppen en effectpedalen tovert.

Afsluiten gebeurde in grandeur met Mexicali/Calexico waarbij alle registers opengingen en de sonische kracht van 10000 Russos eens te meer ervaren werd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More