Home nieuws Uitheems Geduister #157

Uitheems Geduister #157

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

De zon wurmt zich amper een weg tussen ijle mistlagen. Er is altijd wel duisternis te vinden in wat vandaag als een brutaal harde wereld kan ervaren worden. Een warmduistere cocon vind je elke zondag met het Uitheems Geduister. Deze week met nieuws van NNHMN, True Wisdom, Bess, Enchantment en Bijou Noir.

NNHMN
Het Berlijnse techno-/waveduo NNHMN (Non Human) is geen onbekende meer hier. Ze zetten sinds enkele jaren toch wel een opvallende, heel eigen sound neer in donker ijle, ritmische tracks. Hun nieuwe mini-album Tomorrows Heroin is ondertussen verschenen en laat vijf tracks horen vol verlangen en pure elektronische magie. Ze rukken je los van de realiteit en nemen je mee in een met techno doordrenkte, darkwave dancing euforie. De ijskoude emotionele zang van Lee zorgt voor een sensuele touch terwijl de geluidsproductie van Michal voor unieke dansvibes zorgt.
Humeurig en provocerend klinken ze, maar met rijke synths, kloppende ritmes en spookachtig verleidelijke zang.
Tomorrow’s Heroin is digitaal en op vinyl verschenen.

Bandcamp Facebook Website

TRUE WISDOM
Metal uit Macedonië van True Wisdom, want de female fronted band heeft een nieuwe videosingle uit. In 2006 lanceerden ze hun eerste ep Ecclesiastes 7:2, waarna hun debuutalbum Towards… (2019) volgde. Zelf beschrijven ze hun muziek als progressieve doom gothic, wij horen vooral een metalsound. Het duo laat met Throne On Heaven een track uit hun nieuwe, aankomende album horen. Om heel eerlijk te zijn kan het ons allemaal niet zo bekoren, ondanks het sterke instrumentale kader. De stemmen van het duo werden