Home Live ECHOES OF ZOO Gent, Handelsbeurs (06/07/2021)

ECHOES OF ZOO Gent, Handelsbeurs (06/07/2021)

by Björn Comhaire

Nathan Daems, Bart Vervaeck, Lieven Van Pée en Falk Schrauwen vormen samen het geweldige Echoes Of Zoo. Een setje rasmuzikanten dat de wereld al eens vanuit het standpunt van een duif, aap, stier of muis durft bekijken en daar nummers over schrijft. Recent verscheen hun debuutalbum Breakout en dat kwamen ze op 6 juli, met veel goesting voorstellen in de Gentse Handelbeurs.

© Björn Comhaire

Ruim een uur lang speelde het kwartet nummers uit de debuutep First Provocations en Breakout en werden we zelfs vergast op een nieuw, nog titelloos nummer. De goed volgelopen Handelsbeurs reageerde erg enthousiast en dat deed de band zichtbaar deugd.

Echoes Of Zoo bestaat in feite uit twee goed geoliede tandems. De funderingen worden gelegd door de ronduit retestrakke ritmesectie bestaande uit Lieven Van Pée op bas en Falk Schrauwen aan de drums. Samen creëren ze, op bijna symbiotische wijze, een bij momenten waanzinnig kolkende ritmische onderstroom waarop Nathan Daems en Bart Vervaeck naar vrije lust kunnen bouwen.

© Björn Comhaire

En dat doen ze dan ook. Het pleit voor de veelzijdigheid van gitarist Bart Vervaeck dat hij het ene moment een soort semi-psychedelische soundscape uit zijn gitaar tovert om enkele minuten later een waanzinnige gitaarsolo ten beste te geven. Maar het strafst van al klinken Vervaeck en Daems als ze samen spelen alsof er twee saxofoons op het podium staan. Geen idee hoe ze dat voor mekaar krijgen maar meerdere keren zaten we met open mond te luisteren hoe het klonk alsof Nathan meerstemmig stond te spelen. Enkel om nadien vast te stellen dat het samenspel tussen gitaar en saxofoon zo straks zat dat de twee versmolten tot één geluid. Heerlijk!

Bart Vervaeck en Nathan Daems © Björn Comhaire

Je hoort het, wij waren enthousiast en met ons de meer dan 100 aanwezigen tijdens de show die moest opboksen tegen de eerste halve finale van het EK voetbal. Dus rep je naar jouw dichtsbijzijnde Spotify speler of beter nog bestel je eigen exemplaar van Breakout, dan heeft de band er ook nog iets aan…

Nathan Daems © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire
Bart Vervaeck © Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More