Home Belgisch DYPSA Scorpio Sessions (14/12/2021)

DYPSA Scorpio Sessions (14/12/2021)

by Felix Sandon

Hiphop, dat hebben we nog niet vaak gehoord in de Scorpio Sessions. Dypsa kreeg de eer om in de studio van Radio Scorpio te komen rappen. In het Frans dan nog wel. Op zaterdag 18 december staat hij in Het Depot in de Vlaams-Brabantse finale van Sound Track, hier kan je hem nu al ontdekken.

Op een zelfgemaakte beat laat Dypsa zijn woordenstroom vloeien. Zo kwiek en snel dat we af en toe zelf op adem moeten komen. En zegt hij daar nu echt “Cannabis, caramel / Cara Pils, canne à pêche”? Het luchtige refrein is daarentegen volledig helder: Dypsa wil leven zonder zorgen en zonder zich iets aan te trekken van wat anderen denken, het menselijk bestaan is al kort genoeg. Geen wereldschokkende boodschappen of bijtend protest dus voor deze rapper, wel een nummer dat hij met een grote glimlach brengt.

“Het is belangrijker dat het goed klinkt en dat het voor mij leuk is dan dat het diep is”, vertelde Dypsa dan ook al eerder aan ons magazine. Toch lijkt zijn tweede inzending, Rétroviseur, op het eerste gehoor harder en donkerder. De waterval aan woorden uit Dypsa’s mond gaat echter zo vlug dat we niet helemaal weten waarover hij het nu heeft. Het enige wat erop zit, is je laten meeslepen door zijn knetterende beats en energieke flow.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More