Home Belgisch COUP DE VILLE Scorpio Sessions (21/02/2023)

COUP DE VILLE Scorpio Sessions (21/02/2023)

by Felix Sandon

Mannen met gitaren en de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, ze weten elkaar altijd weer te vinden. In afwachting van het eerste heerschap dat een tuba, doedelzak of alpenhoorn meetroont naar de studio in Leuven, luistert het exemplaar van deze week naar de naam Coup De Ville en zijn met een stevige portie hillbilly blues gekruide liederen.

Brain verhaalt over de eeuwige strijd tussen brein en hart, tussen verstand en gevoel, tussen sense en sensibility. Die verwoordt Coup met de woorden “Brain sent me a warning / Heart sent it away.” De toon is gezet voor een meeslepend en af en toe heerlijk rammelend nummer met een aanstekelijk refrein.

Zo ontwijkt de zanger de clichés die om de hoek loeren bij het genre man-met-gitaar. Dat kan niet gezegd worden van tweede inzending Reminds Me Of You, die te dicht tegen de kampvuurmuziek aanschuurt. Zeker wanneer Coup De Ville de woorden “Every song I sing” heel voorspelbaar opvolgt met “reminds me of you.” En daarna uiteraard met “oeh-oeh-oeh.”

De man weet van geen ophouden, want er volgen zowaar nog twee nummers. Right Side Of Lonely is verrassend genoeg een uptempo compositie die spontaan uit Coups stem en snaren lijkt te vloeien. We zijn benieuwd wat dit zou geven in een iets meer aangeklede versie, met pakweg drums, contrabas en eventueel een fiddle, bij voorkeur op een zomerse weide.

We gaan de nacht in met My Message: de meest intrigerende intro die de heer De Ville deze avond uit zijn mouw schudde, werd gevolgd door “In the morning rain / I’ll call out your name / Through the foggy fields / It will come to you.” Om dan over te gaan in een refrein waar je als luisteraar stil van wordt. Ook wanneer de zanger zijn vertelling verderzet met “On a sunny day / I’ll call out your name.” We weten niet voor wie de boodschap uit de titel bestemd is (een oude liefde? Een uit het oog verloren vriend? Een overleden familielid?) en net dat mysterie houdt je aan Coup De Villes lippen gekluisterd tot de laatste noot. Graag meer van dat dus, en minder Reminds Me Of You.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More