Home Singles CALICOS – Comedown (Mayway Records)

CALICOS – Comedown (Mayway Records)

by Bart Verlent

In 2021 brachten The Calicos het zwaar onderschatte debuutalbum The Soft Landing uit. Het was misschien niet de beste periode om een plaat uit te brengen door de covid-toestanden. Maar Quinten Vermaelen en co bleven niet bij de pakken zitten en ze zijn nu klaar voor een volgend hoofdstuk. Ze doken terug de studio in met Tobie Speleman, die ook achter de knoppen zat bij het debuut, en gaan nu verder door het leven als Calicos.

© Calicos

Heeft deze kleine ingreep in de groepsnaam gevolgen voor de sound van deze topband? Als we op de nieuwe single Comedown mogen afgaan, zeker niet. Dit nummer gaat over de grootste inspiratiebron voor zowat elke songschrijver: hartzeer. Hij vergelijkt een toxische liefdesrelatie met een een drugverslaving wat meteen ook de titel verklaart.

Vanaf de eerste noten worden we meegesleept in de het brede klankentapijt dat de band steeds uitspreidt in hun songs. Maar niet alleen de overweldigende sound is subliem, het is ook een erg catchy song die direct in het hoofd kruipt en er niet meer uitgeraakt. We kunnen zelfs zeggen dat Calicos een hit geschreven hebben.

Calicos staat nog steeds voor intense americana en blijft de invloed van The War On Drugs zeker niet te ontkennen. Maar deze mannen hebben nog steeds een eigen sound die staat als een huis en blijven ze ijzersterke songs serveren.

Je kan Calicos aan het werk zien op:

20/04 – Daverlo, Brugge
06/05 – De Roma, Antwerpen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More