Home Live BOOMTOWN 2017: O’GRADY.

BOOMTOWN 2017: O’GRADY.

by Didier Becu

We zeggen het niet graag, zeker niet als iets je gratis wordt aangeboden, toch zou de Boomtown-organisatie best eens kijken hoe ze het probleem oplossen met bands die om zes uur op de Kouter geprogrammeerd staan. Wellicht iets te vroeg voor de doorsnee Gentse Feesten-ganger, want net zoals de voorbije dagen leek het Gentse stadsplein akelig leeg toen O’Grady op het podium kwam. Aan de kwaliteit van de bands, hoe clichéachtig dit ook klinkt, ligt het in ieder geval niet.
Op dezelfde dag geprogrammeerd als de Equal Idiots, enj dan vraag je je af waarom de twee zotten (en dat bedoelen we goed!) uit Hoogstraten wel, en de band van frontman Casper de Geus (nog) niet. Het antwoord is wellicht tijd en geluk.

© Caroline De Meyer

Een familiebedrijf die O’Grady zo lijkt, want Casper doet het samen met zijn broer Simon op drums, en het is zijn neefje Christophe die op de bassnaren tokkelt. Onlangs hebben ze met beperkte middelen (bij garagerock hou je het best sober) een ep ingeblikt met Tim De Gieter van Fär en Every Stranger Looks Like You achter de knoppen, en nu dus op de podia, zelfs op Boomtown.

Een groot podium, grapte Casper, als ik eraf val breek ik mijn nek. En die twintig (of waren het er dertig?) toeschouwers waren volgens de zanger meer waard dan een hele Werchter-weide. Slik, slik, slijm, slijm…maar hij bleek het te menen.

Garagerock met wat fuzzgitaren ertussen, lekkere deuntjes, dus dat zit allemaal goed. Alleen moeten de drie nog wat meer werken aan de schwung tussen hun songs door, want O’Grady klinkt nu net iets te veel als een boemeltrein die van het ene station naar het andere tsjoekt. Wie goed luisterde gisteren, hoorde dat er een tgv in zit!

Foto: © Caroline De Meyer

DIDIER BECU

O’Grady Bandcamp

Belly Button Records

O’Grady Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More