Home Belgisch RADIOVISION

RADIOVISION

by Luminous Dash

Aan gekheid is er in België alvast geen gebrek. Opvallen moet je doen, wil je gehoord worden. Het is een boodschap die de ene al wat beter heeft begrepen dan de andere, in ieder geval gaan de vijf leden van RadioVision er volledig voor.

Het begint al met de betekenis van het woord. Ofschoon het lijkt op een woord dat ontsnapt is uit één of andere Kraftwerk-song, heeft het een heel andere betekenis. Ieder lied van deze kerels bestaat steeds uit twee versies. Er is de korte versie (dat staat voor de radioversie), en je hebt de uitgesponnen versie (Vision, wat dan de versie voor de visuals wordt).

Ook live heeft de band iets bijzonders te bieden. Zelf noemt het vijftal het een “ear to eye”-performance waarmee men doelt op de speciaal ontworpen kostuums met ingebouwd LED-textiel wat op het podium voor een optische illusie zorgt. Het kan dus werkelijk niet gekker genoeg voor deze vijf. Kijk gewoon op de Facebook van deze bende en ontdek de meest gekke outfits…een maatpak dat gemaakt is uit motieven van tv-testbeelden. En neen, we liegen niet eens…

Visuals zat dus, maar hoe zit het nu met de muziek? Zelf houden ze het op elektronische cross-over. Dat laatste is zeker niet gelogen, want RadioVision is zeker niet vies van wat synthpop.

Wij kunnen je alvast hun eerste videoclip Shades Of Black tonen dat begint als een (tja) Kraftwerk-song, maar zich ontpopt als synthpop met leuke Smiths-gitaartjes.

DIDIER BECU

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More