Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE – Vain Sacrosanct a.k.a. Ivan Heyligen (Causenation)

WEEK VAN DE LIEFDE – Vain Sacrosanct a.k.a. Ivan Heyligen (Causenation)

by Nel Mertens

Ook Vain Sacrosanct van Causenation schoof de beats even opzij om zijn favoriete liefdeslied voor te stellen!

Speed Your Love To Me van de Simple Minds komt uit een van de meest iconische periodes van de muziekgeschiedenis: the eigthies! Ik zat toen – zoals de meeste vijftigers van nu – in mijn tienerjaren en iedereen weet dat deze periode in iemands leven de meest belangrijke is.

© Who Cares – Luc Luyten

We kwamen uit de punkperiode van de jaren ’70. Het newwave-genre genoot een enorm grote belangstelling en er waren geweldige videoclips te zien op MTV, de hele dag door. Het was een fantastische tijd! Naast naar school gaan met op je oren een kleine hoofdtelefoon van een Sony Walkman, in een 501 jeans, Dr.Martens-schoenen en een Bomber Jack van het merk Scott, waren er uiteraard ook al die mooie, knappe meisjes.

Tussen al dat moois en liefs was er Karin. Kort blond met een paardenstaartje of, als haar haren los hingen, een pony kapsel.Dat was toen heel erg in. Wij kenden elkaar via onze ouders en liepen elk naar een andere school. Ik was smoorverliefd op Karin maar het is nooit wat geworden. Dat is een beetje jammer natuurlijk maar het is wat het is. Naarmate we ouder werden, namen we onze eigen beslissingen die ons verdere leven bepaalden. Toch zijn we, al is het vaag, contact blijven houden.

Karin is dus een oude vlam van mij waar ik vaak aan terug denk, en telkens komt dan die iconische muziek van de jaren ’80 in mijn gedachten waar dit nummer mooi bij aansluit. Er zijn natuurlijk nog wel wat vrouwen of meisjes in mijn leven geweest, zoals Helga uit Eisden, Marleen uit Kontich of Joyce uit Wommelgem, maar Karin is altijd blijven hangen.

Ongrijpbaar… maar gelukkig niet onbereikbaar.

Prettige Valentijnsdag aan alle geliefden!
Vain Sacrosanct

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More