Home ReviewsAlbum Reviews RAMKOT- In Between Borderlines (N.E.W.S.)

RAMKOT- In Between Borderlines (N.E.W.S.)

by Kris Van den Bossche

Exact 11 seconden duurt het voor de hel uitbarst en Ramkot onze aandacht heeft: “Can I have your attention please”? Yes you can!

De ideale binnenkomer van deze debuut langspeler van het trio LeymanCuyversLeyman. Don’t Drop Down is een nummer met stevige riffs, beukende drums, tempowissels en melodieuze meerlagige vocalen en effent meteen het pad voor de rest van de plaat. Ramkot huist in het straatje waar ook Audioslave, Them Crooked Vultures, Wallace Vanborn en Stake keet houden. Goed gezelschap!

RAMKOT – In Between Borderlines

Exactly What You Wanted kenden we al als één van de vooruitgeschoven singles. Een versnelling en een toontje hoger, een rammend pianootje leidt ons door de strofen. Stilzitten en niet meezingen met het refrein vraagt behoorlijke zelfbeheersing.

Tied Up begint met een glamrock riff en de rauwe vocals worden afgelost door een frisse falset. Clap your hands.

Heart Shaped Minds volgt. Ah ah ah ah ah gaat het mee met de gitaarriff. Als de muziek stopt, wordt de lege stoel van Triggerfinger snel ingenomen. Coole bas in de avontuurlijke break! Weer die hoge stemmetjes!

I Can’t Slow Down kunnen we ook al meezingen. Handig voor de releasetour met stops in onder andere AB Club, Trix en De Warande. Al meer dan 40 data staan er deze lente op de agenda van deze jongens, en dan moet de festivalkalender nog op gang komen. In Nederland gaat het alvast oerend hard met de livereputatie van Ramkot: al een tiental gigs “Sold out”! Ook Duitsland en Noorwegen staan op de kalender. Grenzen kennen deze laureaten van De Nieuwe Lichting 2021 dus ook al niet.

Dancing In A Dream begint hoekig en potig en manoeuvreert van het ene tempo naar het andere en weet een climax op te bouwen door te vertragen. Krachtbal!

De filmische titeltrack In Between Borderlines is een instrumentaal buitenbeentje. Een rustpuntje voor de grande finale.

One More sluit de plaat af. “It’s getting hotter. Give me one more, I need an encore!” Doe maar jongens.

Coming to a theatre near you soon. Ga dat zien!

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More